Obama: Nelson Mandela çağlara ait bir insan

Obama: Nelson Mandela çağlara ait bir insan

ABD’nin ilk Afrika kökenli Başkanı Barack Obama, Mandela’nın ölümünden kısa bir süre sonra basın açıklaması yaptı. Nelson Mandela benzeri bir insanın muhtemelen bir daha görülemeyeceğini ifade eden Obama, “O artık bize ait değil. O çağlara ait” dedi.

Nelson Mandela’nın “Beyazların tahakkümüne karşı savaştım, siyahların tahakkümüne karşı savaştım. Tüm insanların uyum içinde ve eşit fırsatlar ile demokratik ve özgür toplum içinde yaşaması idealini güttüm. Bu, onun için yaşamayı ve başarmayı umut ettiğim bir ideal. Ama eğer gerekirse ölmeye hazır olduğum bir ideal” sözünü hatırlatan Obama, “Nelson Mandela bu ideal için yaşadı. Ve bunu gerçeğe dönüştürdü. Herhangi bir adamdan bekleneceğinden çok daha fazla başarılara ulaştı. Bu dünyada birlikte zaman geçirebileceğimiz en etkili, cesaret verici ve son derece iyi bir insanı kaybettik” dedi.

Kendisinin de Nelson Mandela’nın hayatından ilhamlar alan milyonlardan biri olduğunu dile getiren Obama, “Onun cümlelerini ve yazılarını çalıştım. Hapishaneden çıktığı gün, korkuların değil de umutlarının rehber olması halinde bir insanın neler yapabileceğini anladım” şeklinde konuştu. Obama, şu ana kadar yaşadığı gibi bundan sonra da Nelson Mandela’dan birşeyler öğrenmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/-yGgnot1P-8″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.