Obama ile eşi Michelle Ramazan Bayramı’nı kutladı

Obama ile eşi Michelle Ramazan Bayramı’nı kutladı

Başkan Barack Obama eşi Michelle ile birlikte Amerika ve tüm dünyadaki Müslümanlar’ın Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Obama, Amerika’nın farklı dinler üzerine inşa edildiğine işaret etti. Din özgürlüğünün ABD’nin temel ilkelerinden olduğunu anımsatan Obama, “Bu değerler ülkemizi daha da güçlü kılan Müslüman Amerikalıların katkıları olmadan mümkün olamazdı” diye konuştu.

Obama bayram mesajında Ramazan ayı içerisinde ABD ve dünya genelinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekti. Başkan Obama,  “Dualarımız, Orlando, İstanbul, Dakka, Bağdat ve Medine gibi yerlerde Ramazan ayı sırasında hayatlarını kaybeden yüzlerce masum canla” dedi.

Müslümanlara karşı Amerika’da saldırılarda artışın gözlendiğini belirten Obama şöyle devam etti; “Hiç kimse ibadet yerlerinde korku ya da güvensizlik hissi duymamalı. Çok sayıda Amerikalı, topluma hizmet çabalarında gönüllü olarak, hatta Müslüman Amerikalı iş arkadaşlarıyla birkaç gün birlikte oruç tutarak Ramazan deneyimini yaşadı. Nefret karşısında bizi dayanışma halinde bir araya getiren ve her birimizi koruyan, bu sayede de ülkemizi daha güçlü ve güvenli kılan unsur Amerikan değerlerimiz ve gücümüzdür.”

Müslüman Amerikalıların, ülkenin kuruluşundan bu yana Amerikan ailesinin bir parçası olduğuna vurgu yapan Obama, bu bağnazlık ve yabancı düşmanlığına karşı korumaya olan kararlılıklarını dile getirdi.

Bayram mesajında Ramazan ayı içinde vefat eden ve gelmiş geçmiş en çok tanınan sporcu olan Muhammed Ali’yi de anan Obama, Müslüman Amerikalıların bu ülkeye yaptıkları katkıyı övdü.

Obama, eşi Michelle ile birlikte bu ay içerisinde Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı kutlaması düzenleyeceklerini belirtti.

Obama açıklamasını, “Ailemizce bayramınızı kutlarız” diyerek noktaladı.

Photo: Glyn Lowe Photoworks

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.