Obama: Fakirlikle mücadele için yardım değil yatırım yapılmalı

Obama: Fakirlikle mücadele için yardım değil yatırım yapılmalı

ABD Başkanı Barack Obama, “Fakirlikle mücadele için yardım yerine akıllı yatırımlar yaparak kendimiz için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz” dedi.

Obama, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde devam eden Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri zirvesi kapsamındaki Genel Kurul’da konuştu. Obama, BM’nin 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri toplantıları için dünyaya seslendi. Obama, BM’nin 15 yıllık kalkınma hedeflerinin sağlanabilmesi için ülkelerin yanı sıra şirketler ve sivil toplumun ortak çabaları ile trilyonlarca dolarlık yatırımın gerektiğinin altını çizdi.

Obama, dünya genelinde 800 milyon erkek, kadın ve çocuğun günlük 1 dolar 25 cent’in altında çalıştığını belirterek milyarlarca insanın da önlenebilir hastalık nedeniyle risk altında olduğunu dile getirdi. Obama, BM’nin ortaya koyduğu hedeflerin iddialı olduğunu, ancak ülkelerin biraraya gelerek bunun üstesinden gelebileceğini söyledi.

Kalkınmanın, savaşların tehdidi altında olduğuna işaret eden Obama, “Savaşlar genellikle kötü yönetimden kaynaklanıyor. Milyonlarca Suriyeli çatışmalardan dolayı başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı. II. Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyanın en büyük mülteci krizi ile karşı karşıya kalındı. Mültecilerin adaptasyonu için daha fazlası yapılması gerekir. Bu çabaların da yalnız diplomasi ile uyumlu olması gerekir” diye konuştu.

BM Genel Kurulu’ndaki konuşmaların ardından 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri zirvesi de son buldu. BM, bugünden itibaren bu hafta süresince Genel Kurul çalışmaları için gelen dünya liderlerinin konuşmalarına ve görüşmelerine ev sahipliği yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.