Obama, bu Şükran Günü de hindiyi affetti

Obama, bu Şükran Günü de hindiyi affetti

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen Şükran Günü töreninde ‘Abe’ ve ‘Honest’ adlı hindilerin canını bağışlayarak kesilmekten kurtardı. Törende Obama’ya kızları Sasha ve Malia da eşlik etti.

Rose Garden’da (Gül Bahçesi) düzenlenen törende Obama, “İtiraf ediyorum Honest iyi bir yiyeceğe benziyor fakat burası bir demokrasi. Abe artık özgür bir kuş. O TOTUS (The Turkey of the United States), Amerika’nın hindisi” diye konuştu.

Bazı insanların “hindi bağışlama” geleneğini saçma bulduğunu bildiğini belirten Başkan Obama, “Hak vermiyor değilim. Hindilere karşı çok yumuşak davrandığım eleştirilerine kulak vermeliyim. Basının affettiğim hindilerin tekrar kendilerini gerçekten iyi hindi vatandaşlar olup olmamaya adadıklarını araştırdığına eminim. Fakat Amerika’ya ‘Şükran gününüz kutlu olsun’ dileğimi iletme imkânına sahip olmak hoşuma gidiyor” ifadesini kullandı.

ABD’de her yıl Kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü’nde (Thanksgiving) geleneksel olarak hindi yeniyor. Şükran Günü öncesinde binlerce kesimin yapıldığı ülkede bir hindi ‘Ulusal Şükran Günü Hindisi’ seçilerek canı başkan tarafından bağışlanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.