NJ’deki aşı kampanyasında son durum değerlendirdi

NJ’deki aşı kampanyasında son durum değerlendirdi

Montclair Üniversitesi bünyesinde bulunan Center for Cooperative Media (Kooperatif Medya Merkezi) tarafından Covid19 aşısının New Jersey eyaletindeki son durumu ile ilgili yapılan konferansta detaylı bilgiler paylaşıldı. New Jersey’de aşının devam ettiğini belirten yetkililer ilerleyen günlerde aşı merkezlerinde artış olacağını belirtti.

AŞILARINI ECZANELERDE YER ALMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

New Jersey Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.David Adinaro, salı günü itibariyle NJ’de 605 bin aşı yapıldığını açıkladı. Bunlardan 80 bin kişinin ikinci aşısını yaptırdığını kaydetti. Günden günde aşı oranının yükseldiğini belirten Dr. Adinaro, eyalet genelinde 300 farklı merkezde aşılamanın devam ettiğini söyledi. Şubat ayının sonu mart ayının başlarında CVS ve Walgreens gibi eczanelerde de aşı yapma işlemlerinin başlayacağını duyuran Dr.Adinaro, ‘New Jersey’de federal hükümet ortaklığı ile birlikte kabaca 1700 tesis var, bu tesislerin her biri yerinde üç klinik aktif hale getirilecek. İlk dozlar için ilk ikisi. Ve sonra ikincisi, gerekli olan başlangıç ​​ve destek (ikinci aşı) dozları için kullanılacak. Bunun yanında huzur evlerinde görevlilerin de aşılanması devam ediyor.’dedi. New Jersey’de yaklaşık 4 milyon kişinin aşılanması gerektiğini belirten Dr. Adinaro, kendilerine ortalama 100 bin ila 110 bin arasında aşı ulaştığını kaydetti. İlerleyen günlerde Walmart gibi büyük alışveriş merkezlerinde de aşılamanın başlayabileceğini ifade etti.

AŞI OLANLARIN ÇOĞUNLUĞU HİSPANİK OLMAYAN BEYAZLAR

New Jersey Azınlık ve Çokkültürlü Sağlık Dairesi Direktörü Amanda Medina-Forrester aşının cinsiyet ve ırk dağılımları hakkında bilgi verdi. Aşı yapılanlar listesinde kadınların daha fazla olduğunu belirten Forrester, Aşıların çoğu, yüzde 41’i Hispanik olmayan beyazlar tarafından yapılmıştır. Örneğin, Asyalı olmayan Hispanik yüzde 7,3 siyah Afro- Amerikalı, Hispanik olmayan 4,2 ve Hispanik Latinler 6,1’dir. Ancak bu, kimin aşılandığına dair gerçekten çok etkileyici bir hikaye. Ve bu, aşı konusunda halkın güven tereddütüne veya erişimin olmamasını gösteriyor.’ Şeklinde bilgi paylaşımında bulundu. Direktör Amanda, Covid19 aşısı için özel bir telefon hattı tahsis ettiklerini ve bunun için 250 çalışan ile insanların sorularına cevap vermeye çalıştıklarını ifade etti. Aşı ve Covid19 ile ilgili sorularınız varsa 855 568 0545 telefon numarası arayarak iletebilirsiniz. 

GÜVEN ORTAMI İÇİN TOPLUMUN HERKESİMİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

New Jersey Sağlık Bakanlığı Yasama Hizmetleri Direktörü Maria Del-Cid Kosso da Covid19 salgını sürecinde toplum ve kominitilerle devamlı irtibatlı olduklarını anlattı. Kosso yaptığı paylaşımda, toplumun farklı grupları ile görüşüp güven ortamını oluşturmanın önemine dikkat çekti. Kosso “Halkın güvenini oluşturmak ve aynı zamanda farkındalık yaratmak ve toplulukları eğitmek için bu paydaşlarla iletişim kurduğumuzdan emin olmak istiyoruz. Yani, şu ana kadar 6 binden fazla görüşmeler yaptık. Eylül ayından bu yana bir çok grupla konuşma fırsatı bulduk. Dini grup liderleri, mesleki birliklerimiz, sendikalarımız ve toplumun birçok farklı grubu ile görüşmeye çalıştık. Kesinlikle halkın güvenini inşa etmenin bir parçası olarak, eyalet genelinde paydaşlarımızla iletişim kurduğumuzdan emin olmak istedik, burada Sağlık Bakanlığı’ndaki iletişim ekibimiz başlatılan ve çok dilli inanılmaz bir farkındalık kampanyası üzerinde çalışıyor ve sosyal medyamız içinde birkaç video hazırladık.”şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.