Newsweek dergisinin kapağında hakaret filminin izleri çıktı

Newsweek dergisinin kapağında hakaret filminin izleri çıktı

Batı kamuoyu ve medyasında artan İslamafobi’nin son izdüşümü haber dergisi Newsweek’te görüldü. Kışkırtıcı bir kapak fotoğrafının üstünde ‘‘Müslüman Hiddeti’’ başlığı ile Newsweek, birinci sayfanın altında ‘‘Nasıl hayatta kalabilirim, nasıl bunu bitirebiliriz’’ sorularını yöneltiyor.

Son derece kışkırtıcı bir fotoğraf altında haberi yazan kişinin ismi ise Müslüman düşmanlığı ile tanınan Ayaan Hirsi Ali olduğu görülüyor. Huffington Post haber portalı derginin kapağını, ‘‘kışkırtıcı’’ başlığı ile okurlarına duyurdu. Ünlü internet haber protalı Newsweek’in haber yaklaşımını, ‘‘kasten kışkırtıcı kapak (rezilce olduğu da sizin görüşünüze kalmış)’’ diye sert şekilde eleştirdi.

Dergi ise kapağı için, politik yelpazenin uçlarında bulunan insanlar arasındaki keskin görüş farklılıkları arasında iletişimi sağlamak olarak savundu.

İslam düşmanı olarak isim yapan Hirsi Ali’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da anti-İslam filminin ardından yapılan protestoları kaleme alan kişi olarak dergi tarafından seçilmesi de dikkat çekti. Dergi hem Müslüman düşmanı birisine hakaret filmine karşı
yapılan protestoları yazdırması, atmış olduğu kışkırtıcı başlık ile yetinmeyip kapak için seçilen fotoğrafın negatifliği de hayli dikkat çekici. Sosyal medyada günün konusu olan Newsweek, sokakta olmasa da kapak konularının sanal alemde ses getirmesine muaffak oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.