Newsweek, 80 yıllık basılı yayın hayatına son veriyor

Newsweek, 80 yıllık basılı yayın hayatına son veriyor

ABD’nin önemli haftalık haber dergilerinden Newsweek, basılı medyadaki 80 yıllık varlığına son vermeye hazırlanıyor.

    

newsweek digital Dergi yıl başından itibaren yayın hayatına sadece dijital platformlar üzerinden devam edecek. Personel sayısının da azaltılacağı bilgisini veren yetkililer konu ile ilgili ayrıntıya girmedi.

1933’ten beri tüm dünyada dağıtımı yapılan dergi için planlanan değişim, The Newsweek Daily Beast Company’nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Tina Brown tarafından The Daily Beast’in internet sayfasından duyuruldu.

Brown, adı Newsweek Global olacak dünya çapındaki yeni bir internet sitesine ücretli abonelik yoluyla ve tablet bilgisayarlarla ulaşılacağını kaydetti.

Tina Brown, ayrıca bu değişimle birlikte, ABD’deki son sayısı 31 Aralık’ta basılacak dergide işten çıkarmalar olabileceğini söyledi.

2010 yılında Washington Post tarafından Dr.Sidney Harman’a satılan derginin ABD tirajı 3 milyondan 1,5 milyona düştü. Dergi çalışanları, Newsweek’in sadece internet ortamında yayınlanacak olmasının sürpriz olmadığını; yetkililerin daha önceden bu konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

2010’da The Daily Beast ile birleşen Newsweek, sitenin aylık ziyaretçisini yüzde 70 oranında artırarak 15 milyona ulaşmasına büyük katkıda bulundu.

Amerika genelinde 2012’nin ilk yarısında dergilerin reklam gelirleri yüzde 8,8 oranında düşse de Newsweek bu gelirleri koruyabilmişti.

Pew Araştırma Merkezi tarafından geçen ay yapılan araştırmaya göre Amerikalıların yüzde 39’u haberleri internet ortamından takip ediyor.


Dünya genelinde 2003 yılında 4 milyonda fazla satan Newsweek; Japonca, Korece, İspanyolca, Lehçe, Arapça ve Türkçe baskılara da sahipti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.