New York’taki kaçışla ilgili bir gardiyan tutuklandı

New York’taki kaçışla ilgili bir gardiyan tutuklandı

Filmlere konu olacak kadar ilginç bir yöntem ile güvenliği son derece sıkı olan hapishaneden kaçmayı başaran, adam öldürme suçlaması ile ceza alan iki mahkumun kaçmasına yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile bir emekli gardiyan tutuklandı.

Cezaevi güvenlik güçlerince Richard Matt ile David Sweat adlı iki mahkuma yardım etme suçundan 57 yaşındaki emekli gardiyan Gene Palmer tutuklandı.

Palmer, polise verdiği ifadesinde, Matt ile Palmer’in kaçabilmeleri için özel hazırlanmış bir yöntem ile dışarıdan bilgi ve malzeme taşıdığını itiraf etti.

ABC News televizyon kanalının haberine göre Palmer, resmi görevini kötüye kullanma, delilleri saklama, mahkumları kaçmaya teşvik etme suçlamaları ile tutuklandığını dile getirdi.

Palmer, Federal Soruşturma Ofisi (FBI) ajanları ile New York Eyalet Polisi’ne verdiği ifadesinde mahkumlardan Sweat’in kaldığı hücrenin arka tarafında bulunan dar geçitten uzun bir tel ile irtibat kurduğunu itiraf etti. Palmer, tel aracılığı ile mahkumlara bilginin yanında bazı malzemeleri de ulaştırdığını söyledi.

Palmer, Matt ile Sweat’in kaçması için malzeme taşımasında hapishane görevlisi Joyce Mitchell’ın da kendisine yardımcı olduğunu itiraf etti. Mitchell, mahkumların firarından bir hafta sonra tutuklanmıştı.

Matt-SweatKAÇAK MAHKUMLARIN AVCI KULÜBESİNDE DNA’LARI BULUNDU

New York eyaletinin Kanada sınırına yakın olan Clinton Hapishanesi’nden kaçışlarının 19. gününde iki mahkumu cezaevine 20 mil (33km) uzaklıkta bir avcı kulübesinde bıraktıkları DNA’larının bulunduğu öğrenildi.

Avcı kulübesinde iç çamaşırını bırakan mahkumların, geride bıraktığı izi laboratuvarda inceleyen güvenlik görevlileri, kaçakların izine bu şekilde ulaştı.

Matt ile Sweat’in yakalanması için New York eyalet polisi 50 bin dolar, US Marshals ise 25 bin dolar ödül belirledi.

Mahkumların yakalanması için firar ettikleri günden itibaren günlük bir milyon dolar harcama yapılıyor ve aramaya 350 güvelik görevlisi katılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.