New York’ta seçmenler sandığa gidiyor

New York’ta seçmenler sandığa gidiyor

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler için ABD’de yaşayan vatandaşların oy kullanma süreleri başladı. Bugün itibariyle ABD genelinde 7 ayrı temsilcilikte toplam 91 bin 304 seçmen 200 sandıkta oylarını kullanabilecek.

ABD’deki seçmenler 7 ayrı temsilcilikte 25 Ekim’e kadar hafta için yerel saatle 10.00 ile 19.00 arasında oylarını kullanabilecek. En fazla seçmenin olduğu New York’ta 35 bin 690 kişi sandığa gidiyor.

ABD’de seçmenler başkent Washington’ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirde diplomatik temsilciliklerde kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Amerika genelinde 6 başkonsolosluk bir büyükelçilik olmak üzere toplam 7 merkezde oy kullanılacağını söyledi. Yalçın, bu seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde farklı olarak ABD’de 9 gün boyunca oy kullanılacağını belirtti. Yalçın, seçmenleri oy kullanmaya beklediklerini ifade etti.

New York’ta oy kullanacak toplam 35 bin 690 seçmen için hafta içi günlerde üç, hafta sonlarında ise dört ayrı sandık kurulacak.

Washington Büyükelçiliği’ne bağlı 14 bin, Los Angeles Konsolosluğu’na kayıtlı 15 bin, Chicago Başkonsolosluğu’nda oy kullanacak 9 bin, Houston Başkonsolosluğu’na kayıtlı 6 bin ve Boston Başkonsolosluğu’nda oy verecek 5 bin 500 seçmen bulunuyor.

ABD’de gurbetçiler ilk kez Cumhurbaşkanı seçimlerinde oy kullanmıştı. Oy kullanımı öncesi randevu alma şartı nedeniyle sandıklara beklenen ilgi olmamıştı.

Amerika genelinde kayıtlı 88 bin 555 Türk vatandaşından, oy kullanmak için sandık başına giden seçmen sayısı sadece yüzde 11,80 olarak açıklanmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.