[VİDEO] New York’ta koruma skandalı

[VİDEO] New York’ta koruma skandalı

Birleşmiş Milletler (BM) 69.Genel Kurulu çalışmaları çerçevesinde ABD’nin New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin son gününe Cumhurbaşkanlığı korumaları ile New York polisi arasında yaşanan arbede damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “The Turken Foundation” tarafından verilen yemeğe katılmak üzere gittiği Mandarin Oriental Otel’de bir grup Türk vatandaşının protestosu ile karşılaştı. Çıkan arbedede New York polisi, Cumhurbaşkanlığı yakın korumada görevli bir polis memurunu gözaltına almaya çalıştı. NYPD’de (New York Polis Departmanı) çalışan Türk polislerinin araya girmesi ile gerginlik sona erdi.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan protestocular ile aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan’ın yer aldığı korumalar arasında sözlü sataşmalar meydana geldi. Protestoculara sözlü tepkide bulunan Ali Erdoğan ile NYPD’de de görevli polis memurları arasında zaman zaman arbede yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde protestoların devam etmesi, yeğen Erdoğan’ın tepkisine neden oldu. Zaman zaman eylemcilere sözlü tepki gösteren Ali Erdoğan, New York polisinin müdahalesi ile karşılaştı. Amerikalı polisler ile Türk polisler arasında gergin dakikalar yaşandı.

Göstericiler Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine “Hırsız Recep Tayyip Erdoğan”, “Dini sömürdünüz, paraları götürdünüz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde slogan attı. Eylemcilerin bir kısmının “Hırsız Var” yazılı tişört giymesi ise dikkat çekti.

Otele ön kapından girmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise protestodan dolayı, arka kapıdan içeri alındı. Bir başka AKP’li taraftar ise aynı sokak üzerinde Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Eylemciler, polislerin kendilerine ayırdığı bölümde uzun süre Erdoğan aleyhine slogan attı. Yemeğe katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’da eylemcilerin tepkileriyle karşılaştı.

Protestonun devam etmesi nedeniyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan, otelin arka kapısından çıkartılarak, Türkiye’ye gitmek üzere New York John F. Kennedy Havaalanı’na götürüldü.

Erdoğan’ın kaldığı otelde haber takibi için bulunan Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan de korumaların aynı gün korumların saldırısına uğramıştı. Gazeteci Arslan, Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan’a saldırı talimatının Mustafa Varank tarafından verildiğini söyleyerek, “Bütün gazeteciler lobide beklerken Mustafa Varank, korumalara atın bunu talimatı verdi.” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.