New York’ta düzenlenen etkinliklerde göçmen işçilerin talepleri ön plana çıktı

New York’ta düzenlenen etkinliklerde göçmen işçilerin talepleri ön plana çıktı

New York’un Union Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında göçmen işçilerin talepleri ön plana çıktı.


Metropolitan bölgesinin 20’den fazla noktasındaki 1 Mayıs kutlamalarında bayram havası gözlenirken, en çok rağbet edilen Manhattan’ın Union Meydanı’nda göstericiler kadar güvenlik önlemi alan polisin de olduğu gözlendi.


Union Meydanı’nda kurulan sahnede sendika temsilcileri taleplerini dile getirirken, özellikle göçmen işçilerin ailelerinin birleştirilmesi, ABD’de yasal konumları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönündeki istekler ağır bastı.


ABD’de Başkan Barack Obama’nın da gündeminde olan, kaçak ve göçmen işçilerin düşük ücretle ve kötü şartlarda çalıştırılmasından duyulan rahatsızlık sloganlara da yansıdı.


Çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren sendikaların yanı sıra dans ve müzik grupları da kutlamalara renk kattı. Etkinliklere katılan Kızılderili işçiler de kıyafet ve danslarıyla  katılımcıların ilgisini çekti.


Öte yandan, ABD’li üniversite öğrencisi Morgan Ernest de elinde Filistinli bir kadın aktivistin dövizini taşıdı. Ernest, Leyla Halid adlı Filisitinli kadına, 1960’lı yıllarda özgürlük mücadelesi veren bir aktivist olduğu için sempati duyduğunu belirterek, “Leyla Halid’i aynı zamanda Pakistan’da saldırıya uğrayan Malala Yusufzai’ye çok benzetiyorum” dedi.


Geçen yıl, ‘Wall Sreet’i İşgal Et (Occupy Wall Street)’ adı altında, aylarca ABD genelinde işçi eylemleri düzenleyen grubun 1 Mayıs kutlamalarında da öncü olduğu gözlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.