New York’ta darbe karşıtı gösteri

New York’ta darbe karşıtı gösteri

 

ABD’de yaşayan bir grup Mısırlı, New York’taki Mısır Büyükelçiliği’nin karşısında toplandı. Ülkelerinde yaşanan siyasi gerilimin bir an önce sona ermesini isteyen protestocular, hapiste tutulan eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin serbest bırakılmamasına tepki gösterdi.

 

Havanın soğuk olmasına rağmen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan göstericiler, eylemlere devam edeceklerini söyledi. Eylem sırasında sık sık General Sisi ve darbeciler aleyhinde slogan atan göstericiler, eski Cumhurbaşkanı Mursi ve diğer tutukluların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Göstericiler eylem boyunca ‘Rabia’ işareti yaparak çevreden geçenlerin dikkatlerini çekmeye çalıştı. Yoldan geçenler zaman zaman Rabia işareti yaparak eylemcilere destek verdi. Eyleme katılan Mısırlı Tarık Rammah, ülkelerinde askeri rejim istemediklerini, özgürlük ve adalet istediklerini söyledi. Halkın oyu ile seçilen bir cumhurbaşkanının cezaevine gönderildiğini hatırlatan Rammah, “Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Askerin kimseyi hapse atmasını istemiyoruz. Askeri kuralların ülkeye başarı getireceğine inanmıyorum. Bu yüzden ülkedeki sistemin değişmesini istiyoruz” diye konuştu. Eylem sırasında genç kızların, Mısır’daki hapishanelerde bulunan kadınları temsilen beyaz önlük giymesi dikkat çekti.

Göstericiler ABD Başkanı Barack Obama’nın seslerine kulak vermediğini ifade ederek slogan attı. Eyleme katılanlar, Mursi’ye özgürlük, Askeri kuralları istemiyoruz yazılı dövizler taşıdı. Taşınan dövizlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mursi’nin birlikte olduğu fotoğraf dikkat çekti. New York polisi eylem boyunca güvenlik önlemleri aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.