New Yorker: Erdoğan kendi kendini çökertecek mi?

New Yorker: Erdoğan kendi kendini çökertecek mi?

ABD’de yayın yapan New Yorker dergisi, “Türkiye’nin Erdoğan’ı, kendi kendini çökertecek mi?” başlıklı bir makale yayınladı. Dergi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi yönetirken başvurduğu otoriter yöntemler ve “kişilik kültü”nün, “kendi siyasi sonunu getirdiğini anlamaya başladığını” savundu.

 

Makalede, çocukları yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandığı için bu hafta başında Erdoğan kabinesinden 3 bakanın istifa ettiği hatırlatılırken Erdoğan’ın, kendi oğlunun da araştırıldığını söyledikten sonra soruşturmaya açıktan müdahale ederek ilgili savcıyı görevden aldığı savunuldu.

 

“YÜKSELİŞ SARHOŞU OLDU”

Yazıda “Ortadoğu’nun en karizmatik isimlerinden” diye tanımlanan Erdoğan’ın yaklaşık 11 yıldır AK Parti lideri olarak devletin ve toplumun değişmesine, ekonominin büyümesine büyük katkı sağladığı belirtildi.

Ancak son yıllarda Erdoğan’ın “yükseliş sarhoşu” olduğunu savunan dergi, “Erdoğan, Türkiye’nin başarısı ile kendi başarısını birbirinden ayıramayacak şekilde davranmaya başladı. Ve kendi yükselişini sağlayan mekanizmalar Erdoğan’ın aleyhine dönmeye başladı.” ifadelerini kullandı. New Yorker, AK Parti’nin iktidara gelişinde ve devamında Hizmet Hareketi’nin desteğinin önemine de dikkat çekti.

Makalede ayrıca 11 yıllık AK Parti iktidarı boyunca “yolsuzluk kokularının her tarafı sardığı” savunuldu; ancak Erdoğan’ın hiçbir suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.