New York Times: Muhabirimize karşı sürdürülen sindirme kampanyası kabul edilemez

New York Times: Muhabirimize karşı sürdürülen sindirme kampanyası kabul edilemez

New York Times gazetesi önceki gün yayınladığı ‘IŞİD Ankara’da adam topluyor’ haberine gösterilen tepkilerle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Haberde kullanılan fotoğraf değiştirildiği halde, Türk hükümeti ve bazı medya organları tarafından muhabire karşı yürütülen sindirme kampanyasının devam ettiğini belirten New York Times Gazetesi Yayın Editörü Dean Baquet, “Bir muhabirimizin bu şekilde hedef alınması kabul edilemez” dedi. Haberi hazırlayan muhabirin binlerce tehdit mesajı aldığını ifade eden Baquet, “Türk yetkililer, ülkelerinde yasal olarak görev yapan gazetecilerin güvenliğini garanti altına almalı” diye konuştu.

Baquet, haberin ya da haberde kullanılan fotoğrafın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun IŞİD’i desteklediğini ima etmediğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York Times’in ‘IŞİD Ankara’da adam topluyor’ iddiasına sert tepki göstermiş ve “Bu en hafif tabiri ile edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir.” demişti. Gazete, Erdoğan’ın Hacı Bayram-ı Veli Camii’nden çıkarken görüldüğü resmi ise internet sitesinden kaldırmıştı.

Gazete dün yaptığı açıklamada, haberlerinin arkasında olduğunu belirtmiş “Haberimizin tamamı kaynaklandırılmış ve okuyucuya sunulmuştur. Haber yeterince açık. Arkasındayız.”ifadelerine yer verilmişti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.