New York polisi, metro cinayeti için alarma geçti

New York polisi, metro cinayeti için alarma geçti

New York polisi önceki gün metro bekleyen bir kişiyi raylara iterek feci şekilde ölümüne neden olan zanlının fotoğrafına ulaştı. Güvenlik kamerası görüntülerinden zanlının Naeem Davis (30) olduğu belirleyen polis yetkilileri bir kişiyi gözaltına aldı. New York Post gazetesi ise metronun ezerek öldürdüğü kişinin son anını gösteren fotoğrafı kapaktan yayınlayarak başka bir tartışmaya neden oldu.


New York Post gazetesinin kapaktan verdiği fotoğraf raylara itilen şahsın yaklaşan metroya çaresiz bir şekilde bakakaldığını gösteriyor. Times Meydanı’na (Square) bir durak uzak mesafede 49.cu sokakta Q treni platformunda pazartesi öğle sularında yaşanan olayda, Naeem Davis olduğu ileri sürülen şahsın raylara ittiği Güney Kore pasaportlu Ki-Suck Han (58) ezilerek ölümüne neden olmuştu.

04.2n004.subway5--300x300

Han’ı raylara iten Davis’in Rockefeller Center kompleksinin çevresinde bulunan sokak satıcılarından olduğu yönünde kuşkulanan NYPD, dün bu bölgedeki tüm satıcıları sorguya çekti. NYPD sözcüsü Paul Browne, bir şüphelinin göz altına alındığını açıkladı. Ancak polis sözcüsü gözaltına alınan kişinin Davis olup olmadığı konusunda bir bilgi vermedi. Browne ayrıca olayda metro ile platform arasında sıkışarak can veren Han’ın New York’un Queens bölgesinde yaşadığını açıkladı.

New York Post gazetesi ‘‘Bu adam ölmek üzere’’ diye verdiği kapak fotoğrafında Han’ın birkaç metre uzağındaki metroya çaresiz halde bakışını resmediyor. Fotoğrafı çeken New York Post’a iş karşılığı (freelance) çalışan R. Ömer (Umar) Abbasi, ‘‘Adama (Han’a) yardım etmek istedim ama nasıl yapabileceğimi bilemedim’’ dedi. Raya itilen adamı tutup çekmek istediğini ancak yeterince güçlü biri olmadığından bunu yapamadığını belirten Abbasi, ‘‘Herşey o kadar hızlı oldu ki…’’ dedi.

 

victim122928--525x325
NEW YORK POST MUHABİRİ FOTOĞRAF ÇEKMEK YERİNE YARDIM EDEBİLİR MİYDİ?

Metro tarafından ezilmeden saniyeler önce çekilen resimde Han’ın çaresizlik içinde cellatına bakışı görenleri şaşkına çevirirken böyle bir fotoğrafın yayımlanıp yayımlanmaması da tartışma konusu oldu. ‘Önce haber mi yoksa yardım mı?’ tartışmasının bu olayla bir kez daha gündeme geldiğine işaret eden Poynter Enstitüsü öğretim görevlilerinden Kenny Irby, olayın bir ahlaki anlayışı yansıttığını aktardı. NBC televizyonundaki ‘Today’ programına katılan Al Roker ise, ‘‘Biri pistte çaresiz kalmış ama kimse yardımına gitmemiş. Manzara çok üzücü’’ diye tepki gösterdi.  CNN’den Soledad O’Brien kişisel Twitter hesabından, ‘‘Son derece rahatsız edici, oradaki insan sizin babanız, kardeşiniz de olabilirdi’’ diyerek New York Post’un yayınladığı fotoğrafı eleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.