New York Metrosu’nda afiş savaşları

New York Metrosu’nda afiş savaşları

New York Metrosu’na asılan İslam karşıtı afişlere Yahudi ve Hıristiyanlar yine afiş yöntemiyle tepki göstermeye devam ediyor.

New York’ta metro istasyonlarındaki bilboardlara verdiği ilanla ‘Barbarlar ve uygarlar arasındaki savaşta uygarları destekle. Cihad’ı yenmesi içi İsraili destekle’ şeklindeki propagandaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Dünya çapında çok sayıda kadın üyeye sahip United Methodist Women isimli Hıristiyan kuruluşu metro istasyonlarında asılan provokatif ilanın hemen yanına “Nefret dolu konuşmalar medenilik değil. Dünya barışını destekle ve o şekilde hareket et.” şeklinde ilan asarak tepkisinin dile getirdi.

Bundan önce yine bir Hıristiyan grubu “Müslüman komşunu sev”, bir başka Yahudi diyalog kurumu The Dialogue Project’in başkanı Marcia Kannry ise provokatif posterlerin hemen yanına ‘Ben Cihad yanlısı bir Yahudiyim’ başlıklı bir ilan asmıştı.

New York Toplu Taşıma Sistemi (MTA) İslam karşıtı ilanları asmayı reddetmişti. Fakat ilanlar mahkeme kararıyla asılmıştı.photo2

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.