New York metrosu perşembe günü kısmen çalışmaya başlayacak

New York metrosu perşembe günü kısmen çalışmaya başlayacak

New York şehri metro sistemi süper kasırga Sandy’den dolayı 4 gün kapanışının ardından perşembe günü kısmi seferlerini yapmaya başlayacak. New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı basın toplantısıyla New York metrosunun açılacağını halka duyurdu.
  Süper kasırga Sandy dünyanın finans başkenti New York’ta önceden tahmin edilemeyecek büyüklükte hasar bıraktı. 11 Eylül’den sonra ilk kez kasırga sebebiyle iki günlük kapanışının ardından bugün New York Borsası da tekrar çalışmaya başladı.
  Doğuda Long Island’a, kuzeyde ise Westchester İdari Bölgesi ve Connecticut’a giden raylı araçlar da çarşamba öğleden sonradan itibaren kısmi olarak işlemeye başlayacak.
  Vali Cuomo, Long Island ve Metro Railroad sisteminde çalışan trenlerin çarşamba günü saat 2 pm itibariyle çalışmaya başlayacağını da duyurdu.
  Cuomo yeniden harekete geçirilmeye çalışılan raylı sistemin ‘otobüs köprüsü’ ile desteklenebileceğini de belirtti. Bu yöntemin seçilmesinin ana nedeni iki yerleşkeye bağlanan 7 tünelden 4’ünün sular altında kalmış olması. Bu tünellerden 3’ü ise temizlenmiş durumda. Manhattan’da ise 34. sokağın güney kısmına metro servisi verilemeyecek. Pazartesi gecesi New York’u vuran ve Amerika’nın doğu yakasında hayatı felç eden süper kasırga Sandy 57’den fazla kişinin ölümüne ve milyonlarca kişinin elektrik, internet, telefon ve ulaşım gibi hizmetlerden mahrum kalmasına sebep oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.