New Jersey’deki Türk restorantları, sahurda da açık

New Jersey’deki Türk restorantları, sahurda da açık

ABD’nin New Jersey eyaletinde bazı Türk restorantları sahur için özel hizmet veriyor. Restoran sahurlarına genel olarak bekar öğrenciler ilgi gösteriyor. Evinden farklı bir yerde sahur yapmak isteyenler ya da sahurda misafir ağırlamak isteyenler için de restoranlar iyi bir tercih. Enes Erus (23) restoranda bulunan müşterilerden biri. “Evde yaptığımız sahurdan farklı olsun diye buraya geldik.” diyor. Sahur vaktinda açık bir restorantın olmasının kendileri için bir şans olduğunu söyleyen Burak Yılmaz (26) ise Amerika’nın iç eyaletlerinde bu tarz imkanların olmadığını ifade ediyor: “Sahurda açık ve helal bir restorant bulmak bizim için büyük bir nimet. New Jersey’de böyle bir hizmet bulabiliyorsunuz. Başka eyaletlerde maalesef bunları bulmak mümkün değil” diye konuştu. 

 

Teravih namazından sonra hazırlıklara başlayan Toros Restaurant yöneticisi Mehmet Bayram, insanların sahurda gösterdiği ilgiden memnun. Ellerinden geldiğince müşterilere zengin bir menü sunmaya çalıştıklarını söyleyen Bayram, gurbette insanların farklı bir tad aradıklarını hatırlattı. Bayram, “Müşterilerimize kahvaltılık, ızgara ve çorba çeşitlerimizi ikram ediyoruz. Genelde herkes mennun kalıyor. Biz de bu sayede kalabalık gruplarla sahur yapma şansı buluyoruz.” diye konuştu. 

HuzurRestaurant aşçısı Murat Aksoy ise, sahurda müşterilerine en lezzetli yemekleri hazırlamak için özel bir uğraş sarfettiklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.