NBC, top oynarken öldürülen Gazzeli çocukları dünyaya duyuran muhabiri geri çağırdı

NBC, top oynarken öldürülen Gazzeli çocukları dünyaya duyuran muhabiri geri çağırdı

Ünlü NBC televizyonu, İsrail’in düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 4 çocuğun haberini an be an dünyaya aktaran muhabirini merkeze çağırdı. Kanal, çocukların sahilde top oynarken öldürüldüğü anın görüntü ve fotoğraflarını dünyaya servis ederek küresel düzeyde İsrail’e tepkilerin artmasında etkili olan muhabir Ayman Mohyeldin’den Gazze’yi ‘acilen terk etmesi’ni istedi. Saldırıda hayatını kaybeden dört çocuğun son anlarına tanıklık eden Mohyeldin olaydan bir kaç dakika önce, çocuklarla birlikte top oynadığını açıklamıştı.

Kararı ‘İsrail’in muhtemel bir kara harekatı öncesi muhabiri korumak’ amacıyla aldığını savunan NBC televizyonunun, Mohyeldin’in hemen ardından başka bir muhabiri bölgede görevlendirmesi eleştiri konusu oldu. Gazze’ye gönderilen NBC muhabiri Richard Engel’e daha önce hiç bölgede bulunmamış, Arapça bilmeyen bir yapımcı eşlik ediyor. NBC dün Engel ile Tel Aviv’den bir bağlantı kurarak bölgedeki son gelişmeleri aldı.

Merkeze çağrılan Ayman Mohyeldin, uzun yıllardır bölgede çalışıyordu. Alanına hakim bir muhabir olarak dikkat çeken Mohyeldin, 2008 yılında İsrail’in Gazze’ye düzenlediği askeri operasyonu yerinde takip etmişti. O dönem çalıştığı El Cezire İngilizce kanalında başarılı performansıyla dünya çapında üne kavuşan Mısır asıllı ABD vatandaşı Mohyeldin, NBC televizyonuna astronomik bir ücretle transfer olmuştu.

Geçtiğimiz hafta sınırı aşarak Gazze’ye giren giren Mohyeldin şöyle şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsan, burayı görünce insan hakları derneklerinin Gazze için neden açık hapishane dediğini daha iyi anlıyor. Gazze’de 1.7 milyon insan hiç işlemediği suçlardan dolayı cezalandırılıyor. Şimdi gidecek bir yeri olmayan bu insanlar İsrail bombardımanı altında ne yapacaklarını bilemez halde.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.