NBA yıldızından İpek-Koza Medya grubuna destek

NBA yıldızından İpek-Koza Medya grubuna destek

NBA’deki temsilcimiz milli oyuncu Enes Kanter, İpek-Koza Medya Grubu’na polis tarafından yapılan baskına tepki gösterdi. Kanter, basın emekçilerine geçmiş olsun dileyerek, onlara dua etmeye devam edeceğini söyledi.

NBA’nin güçlü takımlarından Oklahoma Thunder City (OKC)’de oynayan Kanter yaptığı açıklamada, İpek-Koza’ya kayyum atanmasını Türkiye’nin medya tarihindeki kara günlerinden biri olduğunu ve insanların haber alma hakkının elinden alındığını söyledi.

NBA’nin en değerli oyuncuları arasında yer alan Kanter, Anayasa’nın 30.Maddesine göre bir medya kuruluşunun her ne sebeple olursa olsun yayın hakkından mahrum edilemeyeceğini hatırlatarak “Bu anayasal hakka aldırış edilmeden Koza grubu bünyesinde yayın yapan kanallara kayyum atanarak ekranlar karartıldı ve halkın haber alma hakkı elinden alındı” dedi.

İyi işleyen demokrasilerin en temel direklerinden biri “fikir hürriyeti ve eleştiri hakkıdır” hatırlatmasında bulunan genç pivot, “Ekran karartmalar bu hakkı Türkiye’de yaşayan herkesin elinden almıştır. Benzerini ancak darbe dönemlerinde göreceğimiz görüntüler hakperest herkesin yüreğini yakmıştır” diye konuştu.

Kanter, bu vesileyle mikrofonları ellerinden alınan basın emekçilerine geçmiş olsun dileyerek “Bugünlerin gelip geçeceği ümidiyle Rabbime dua dua yalvarıyorum.”şeklinde konuştu.

BİR OY DEMEDEN HERKES OYUNU KULLANSIN

ABD’nin Chicago şehrinde oy kullanarak vatandaşlık vazifesini yapan Enes Kanter, “Bir oy nedir ki olmasa ne olur demesin lütfen. Kim hangi parti için ben varım diyorsa gitsin oyunu kullansın” tavsiyesinde bulundu.

“Unutmayın oyu olmayanın demokraside söz hakkı yoktur” diyen milli oyuncu “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. İtidalin korunması ve yaklaşan seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi Türkiye’nin geleceği hepimizin üzerinde yükselen bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.