NBA yıldızı Kanter’den Zaman’a destek

NBA yıldızı Kanter’den Zaman’a destek

NBA’de sergilediği başarılı performansla ülkemizi gururlandıran milli basketbolcu Enes Kanter, Zaman gazetesine kayyım atanmasını kınadı.

Türkiye’nin en çok satan gazetesine kayyım atanması ile birlikte Türkiye’de ifade özgürlüğü ve demokrasinin büyük yara aldığını belirten Kanter, “Özgür basın demokrasinin temel taşıdır. Maalesef bugün de gördük ki Türkiye’deki bütün medya kuruluşları her an kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir” dedi.

Zaman Amerika’ya açıklamada bulunan Kanter, “Ülkemde yaşanan gelişmeleri takip eden birisi olarak, bu tarz hukuksuz girişimleri görmek beni çok üzüyor. Maalesef demokrasimiz büyük yara alıyor. Umut ediyorum ki, bu son olur. Ülkemizde özgür ifade ve özgür basın kavramları gerçek manada yerleşir” diye konuştu.

Öte yandan Kanter sosyal medya aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Demokrasinin olmazsa olmazlarından basın özgürlüğü, bugün Türkiye’nin en çok satan gazetesi olan Zaman’ın yönetimine ‘kayyım’ atanmasıyla onarılması çok zor bir yara aldı. Bağımsız seslerin teker teker kısıldığı, anayasamızın ve özgürlüklerin askıya alındığı bir dönemde moral bozmadan kenetlenebilmeli; el ele verip demokrasimizin kazanımlarına sahip çıkabilmeliyiz. Bu bağlamda atanan kayyımlara rağmen Zaman’ın güzide ekibinin Türk medyasına daha katacakları çok şey olduğuna inanıyor, haklı davalarında yanlarında olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.