Müslümanlardan Libya’da öldürülen Büyükelçi Stevens’ın ailesine mesaj yağıyor

Müslümanlardan Libya’da öldürülen Büyükelçi Stevens’ın ailesine mesaj yağıyor

Müslümanlar, Libya’da uğradığı saldırı sonucu ölen Amerikan Büyükelçisi Christopher Stevens’ın ailesine başsağlığı mektubu gönderiyor. Celebrate Mercy (Merhameti Kutla) isimli kampanya çerçevesinde gönderilen mektuplar, sık sık şiddet haberleriyle gündeme getirilen Müslümanların imajına olumlu etki etti.

Amerika’nın Tennessee eyaletine bağlı Knoxwille şehrinde yaşayan Tarek El-Messidi adında bir Müslüman genç tarafından 23 Eylül’de başlatılan kampanya kısa sürede büyük bir ilgi gördü. İlk 48 saat içerisinde dünyanın 83 farklı ülkesinden 3 binin üzerinde Müslüman kampanya sitesi olan www.celebratemercy.com adresine girerek Büyükelçi Stevens’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi. İlk hafta sonunda mesaj sayısı 6 binin üzerine çıktı. Mesaj gönderilen ülke sayısı ise 90’ı geçti. Şu anda bu rakamın 8 bine yaklaştığı, mesaj gönderilen ülke sayısının ise 110’u geçtiği ifade ediliyor.
Müslümanlar mesajlarında Libya’nın Bingazi şehrinde meydana gelen olaylar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getiriyor. Büyükelçi Cristopher Stevens’ın ailesine başsağlığı dileklerini iletiyor.

Dünyaca ünlü birçok isim de kampanyaya destek veriyor. Yusuf İslam, Sami Yusuf, Maher Zain, Prof. Dr. Tarik Ramazan bunlardan bazıları…

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Tarık El-Messidi, ”Berbat bir film yüzünden masum bir insanı öldürmek Müslümanlar tarafından hoş görülen bir şey değildir. Bunu bütün dünyaya göstermek istedim.” dedi.

Şiddetin hiç bir din tarafından doğru bulunmadığını ifade eden El-Messidi, ”Masum bir insanı öldürmek Hz. Muhammed (sav))’in mirasına bir filmin yapabileceğinden çok daha fazla zarar verir” dedi.

Libya’daki olay Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içeren Müslümanların Masumiyeti adlı filmin yayınlanan fragmanından sonra gerçekleşmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.