MSNBC yorumcusu kanalı İsrail yanlısı olmakla suçladı

MSNBC yorumcusu kanalı İsrail yanlısı olmakla suçladı

ABD’nin önemli haber kanallarından MSNBC’nin kendi yorumcusu kanalı İsrail yanlısı haberler vermekle eleştirdi.

MSNBC’nin yorumcularından olan Rula Jebreal, Ortadoğu’da devam eden şiddet olaylarında çalıştığı haber kanalını İsrail taraftarı olmakla suçladı. MSNBC’de Ronan Farrow’un programına katılan Jebreal, MSNBC’nin Filistin’den daha çok İsrail yanlısı haber yaptığını söyledi. İtalyan ve İsrail çifte vatandaşı olan gazeteci Jebreal, MSNBC’nin Filistin-İsrail sorununda ‘aşırı önyargılı’ olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı ile hükümetinin bugüne kadar günde kaç defa MSNBC’de yayına katıldığına dikkat çeken Jebreal, ‘‘Buna karşın kaç Filistinli aynı konuda yayına çıkarıldı?’’ diye sordu.

Jebreal’in bu beklenmedik çıkışı karşısında programın sunucusu Farrow ise, ‘‘Bu konuda size katılmayacağım. Birçok defa Filistinlileri de konuk etti.’’ diye çalıştığı kurumu savundu.

Jebreal ise, ‘‘Belki 30 saniye, ama Bibi Netanyahu 25 dakika, Naftali Bennett (İsaril ekonomi bakanı) yarım saat yayında kalıyor.’’ şeklinde cevap verdi.

MSNBC’nin yanlı yayınını eleştirmesinden sonra Jebreal’in kanalda bir daha yayına çıkarılıp çıkarılmayacağı merakla bekleniyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.