Moghul: Erdoğan’ın karanlığa yolculuğu neredeyse tamamlandı

Moghul: Erdoğan’ın karanlığa yolculuğu neredeyse tamamlandı

ABD medyasının yakından tanıdığı Dr. Haroon (Harun) Moghul,  Zaman’ın gasp edilmesini, ‘‘Erdoğan’ın karanlığa yolculuğu neredeyse tamamlandı’’ diye eleştirdi.

İslam ve ABD dış politikalarında uzman olan Dr. Moghul, kişisel Facebook hesabından, Zaman’a gasbı çok sert eleştirdi. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini belirten ünlü isim, askeri vesayete karşı verilen demokratik mücadelenin hala arkasında olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın bir dönem Kürt halkını kazanma ve Türkiye’yi çoğulcu bir topluma dönüştürme yolunda emek sarf ettiğine işaret eden Moghul, ‘‘Türkiye demokrasi yolculuğunu tamamlayabilmek için şimdi Erdoğan’ı tamamen güçsüz bırakacak şekilde yenmek zorunda’’ dedi.

Erdoğan’ın seçilmiş bir lider olduğunu hatırlatan Moghul, ‘‘Ama o artık tehdit eden, saldıran kabadayı misali bir diktatör! Kürtlerle savaşı yeniden körükleyerek ülkede iç savaş tehdidini arttırdı’’ şeklinde sert eleştirdi.   

CNN, NBC, MSNBC gibi birçok televizyon kanallarına yorum yapan ve Washington Post, Foreign Policy, The Guardian gibi yazılı basında makaleleri çıkan Moghul, Erdoğan’ın yurt dışından değil, Türk halıkının iradesi ile devrilmesi gerektiğini ifade etti.  Erdoğan’ın ‘‘Sınırsız güç uğruna ülkesini mahvetti’’ diyen Moghul, İstanbul’un bir aralar Londra gibi canlı, enerjik ve dinamik olduğunu kaydetti.

Yaşanan olayların karşısında Amerika’nın kurucu babalarından olan Washington, Jefferson ve Adams’a insanın duyduğu hayranlığının arttığını belirten Moghul, ‘‘Bu kimseler kendi çıkarlarından önce ülkenin geleceğini öncelikli bilmişler. Erdoğan ise böyle birşeyin aksine kendi iktidarını kurmak için demokrasiyi kullandı. O’nu savunanlar da birgün bunu anlayacak ama süre uzadıkça durum daha da kötüleşecek’’ diye yazdı.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.