Mısır’daki darbe ve katliam New York’ta kınandı

Mısır’daki darbe ve katliam New York’ta kınandı

Bir grup Mısırlı’nın New York’ta düzenlediği darbe ve katliam karşıtı gösteriye ilgi yoğun oldu. Türklerin de destek verdiği görüldüğü protestoda çok sayıda Türk bayrağı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi ifade eden pankartlar dikkat çekti.

New York Şehri’nin en tanınmış mekanlarından olan Times Meydanı’nda (Square) başlayan protesto gösterisi Mısır’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği’nin önünde son buldu. Times Meydanı’nda toplanan kalabalık burada darbe yönetimine ve darbeyi darbe olarak nitelemeyen ABD, BM, Avrupa Birliği (AB) ile Körfez ülkelerine tepki gösterdi. Göstericiler geçen hafta Mısır polisinin kanlı baskınıda yaşanan katliama tepki gösterirken ülkenin tarihinde ilk defa demokratik seçimle iş başına gelmiş Muhammed Mursi’ye de destek verdi.

IMG 8858

Darbeyi gerçekleştiren Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi’nin er ya da geç gideceğini belirten portestocular, ABD Başkanı Barack Obama’dan demokrasiye sahip çıkmasını istedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry aleyhinde sloganlar atan göstericiler taşıdıkları dövizlerde, ‘‘Mısır’daki katliamı durdurun, Demokrasi istiyoruz, Sisi, Mısır’ın Pinochet’i, Mısır’a katliamda kullanacağı malzemeler vermeyin, ABD Mısır’a askeri yardımı durdur, Mısır’da insanların oyları geçmez’’ ifadeleri dikkat çekti.   

Göstericilerin ellerinde çok sayıda Türk bayrağını taşımaları ve Başbakan Erdoğan için de, ‘‘Mısır’daki darbeye darbe diyen tek lider, Türkiye’nin Başbakan’ı Erdoğan’a Müslüman Kardeş ve kız kardeşlerden selam olsun’’ ifadeleri içeren döviz taşıdıkları görüldü. Gösteriye az sayıda da olsa Türkler de destek verdi.

 

IMG 8835
İki bine yakın insanın katıldığı gösteri Times Meydanı’nda başlayıp Mısır’ın 2 cadde ile 44. sokağının kesiştiği binada bulunan BM Daimi Temsilciği önünde son buldu. Göstericiler polis kortejinde Mısır Daimi Temsilcilik binasına ulaşabilmek için ünlü 42. sokakta yaklaşık 2 kilometre yürüdü. ‘Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısırlı Amerikalılar’ adlı kuruluş tarafından organize edilen protesto gösterisinin önümüzdeki cuma yeniden Mısır’ın BM Daimi Temsilciği önünde toplanarak gösteri yapacağı öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.