Mike Tyson’dan Dil ve Kültür Festivali tweeti

Mike Tyson’dan Dil ve Kültür Festivali tweeti

Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, Twitter hesabından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ni düzenleyenleri tebrik etti.

Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, Washington DC’de yapılan Uluslararası Dil ve Kültür Festivali ABD Doğu yakası finali ile ilgili Twitter hesabından mesaj paylaştı.

Önceki yıllarda “Türkçe Olimpiyatları” adı altında düzenlenen festivalin ABD’deki eleme gecesinden bir fotoğraf paylaşan Tyson, “Uluslararası Türk Kültür Festivali’ne ve Türk-Amerikan Rumi Forumu’na tebrikler” dedi.

Mike Tyson twetinde şunları yazdı:

“Congrats to International Festival of Language & to Turkic American Alliance &Rumi Forum for producing it.” (Uluslararası Türk Kültür Festivali’ne ve Türk-Amerikan Rumi Forumu’na tebrikler.)

Mike Tyson’ın Twitter’da 5 milyona yakın takipçisi bulunuyor.

TysonMike Tyson

Boks tarihinde tüm zamanların en asi oyuncusu olarak tanınmaktadır. Lakabı “Demir Mike”tır. 1,80 cm boyunda ve 98–100 kg ağırlığındaki boksör Mart 1985’te yaptığı ilk profesyonel maçında rakibini 1. rauntta 8. saniyede nakavtla yendi. 20 yaşında dünyanın en büyük boksörleri arasında adı geçmeye başladı ve kısa süre sonra Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazandı (1986). Aynı zamanda en genç ağır siklet boks şampiyonu oldu. 1990’a kadar yaptığı 37 maçın tamamını kazanan Tyson, ilk mağlubiyeti 1990 yılında Buster Douglas ile yaptığı karşılaşmada aldı ve WBC, WBA, IBF kemerlerini kaybetti. Bir suçlamadan 3 yıl hapis ile cezalandırılan Mike Tyson, bu suçtan girdiği hapishanede Müslüman oldu ve Malik Abdülaziz ismini aldı.

Dünya Boks Konseyi (WBC) ve Dünya Boks Birliği’nin (WBA) Ağır Siklet Şampiyonluğu unvanlarını elde etti. 1996’da Holyfield’a yenilerek WBA unvanını kaptırdı. 1997’de Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını kopardığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İki yıl men cezası olan Tyson’ın Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandı. Tyson, 1999 yılında tekrar ringlere döndü.

31 Temmuz 2004’te Tyson bir “geri dönüş” maçına, İngiliz Danny Williams dördüncü rauntta sürpriz bir şekilde Tyson’ı nakavt etti. Bu Tyson’ın kariyerindeki beşinci yenilgisiydi. Maçtan 4 gün sonra bacağından ameliyat oldu. Menajeri Shelly Finkel, Tyson’ın bacağındaki sorunu yüzünden hasara yol açacak sağ kroşelerini atamadığını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.