Michigan Valisi, Flint krizi hakkında ifade verecek

Michigan Valisi, Flint krizi hakkında ifade verecek

Michigan eyaletine bağlı Flint şehrinde yaşanan su kriziyle ilgili vali Rick Snyder Kongre’de ifade verecek.

Meclis Denetim Komitesi Başkanı Jason Chaffetz daha önceki oturumlarda Snyder’i ifade vermesi için çağırmadığından dolayı Demokrat Partili vekillerin eleştirilerine uğramıştı. Chaffetz gibi Cumhuriyetçi Partili olan Snyder yayınladığı bir açıklama ile ifade vermek için istekte bulunduğunu belirtti.

Snyder’in açıklamasında, “Flint halkı hükümetin her kademesi tarafından kandırıldığı için acı çekiyor. Bu yüzden hükümetin her kademesinin sorularının olması anlaşılabilir bir durum” dedi.

Denetim Komitesi’nin Demokrat Parti’den en yetkili üyesi olan Elijah Cummings ise Snyder’in ifade verme isteğini eleştirdi. “Vali Snyder’in ‘ifade verme şansı elde etme’ isteği esasında yükselen baskılar ve sorulara dayanamaması” diyen Cummings Snyder’in yaşanan felakette önemli rol oynadığını iddia etti.

2014 yılında şehrin su masraflarını ucuza getirmek için, Flint su şebekesi Detroit’ten alınıp, Flint Nehri’ne bağlanmıştı. Ancak 2014 Nisan ayında nehir suyunun kullanılmaya başlanmasıyla birlikte belediyeye sudaki koku ve kötü tattan dolayı şikayetler yağmıştı. Daha sonradan Flint bölgesindeki bebek ve çocukların kanında sudan kaynaklı zehir bulunmuştu.

Şikayetlerden dört ay sonra nehir suyunda bakteri olduğu ve suların kullanılmadan önce kaynatılması istenmişti.

Snyder olayın ortaya çıkmasından sonra özür dilemiş ancak kendisi ve anlaştığı PR şirketi yaşanan olayda federal hükümetin suçu olduğuna dair açıklamalar yapmıştı. Çevre Koruma Ajansı’nın üst düzey bir yetkilisi ise yaşanan olayların boyutunu daha az önemli gösterdiği için geçen ay istifa etmişti.

Demokratlar Vali Snyder’in Flint şehrinin çoğunluğunun Afrika kökenli Amerikalı olduğu için çevreci ırkçılık yaptığını iddia ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.