Miami Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki tasfiyeleri kınadı

Miami Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki tasfiyeleri kınadı

Miami Büyükşehir Belediyesi İnsan Hakları Komisyonu, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini kınayan tasarıyı onayladı.

Komisyon üyesi Kenneth Kilpatrick tarafından gündeme getirilen tasarı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Tasarıda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin temel insan haklarını ve yargılama sürecindeki kanunları ihlal ettiği belirtildi. Devlet kurumunda çalışan ve darbeye katılmayan 60 binden fazla muhalif insanın ‘darbe girişimi bahane ederek tasfiye edildiğine’ dikkat çeken komisyon üyeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine “Bunun için büyük bedel ödeyecekler” ifadesini hatırlattı.

Tasarıda, Uluslararası Af Örgütü’nün (International Amnesty) “Türkiye’de gözaltına alınanların legal savunma haklarından mahrum bırakıldığını, işkencelere maruz kaldığını, sağlık, gıda ve ilaç gibi ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığını” anlatan raporuna atıfta bulundu.

Amerikalı politikacılar, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 18 Temmuz’da ‘Muhalefeti bastırmak’ konusunda Türk yetkilileri uyardığına vurgu yaparak “Türk hükümetinin, 60 bin Türk vatandaşına karşı politik nedenlerle yapılan tasfiyeleri ve temel insan haklarının ihlal edilmesini kınamasını teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.