Maimi’de büyük ilgi gören ”Gezici Konsolosluk Hizmeti” haftasonu Atlanta’da

Maimi’de büyük ilgi gören ”Gezici Konsolosluk Hizmeti” haftasonu Atlanta’da

Florida eyaletinde yaşayan Türk vatandaşlarının konsolosulukla ilgili işlemleri ayaklarına kadar götüren Türkiye’nin New York (NY) Başkonsolosluğu aynı hizmeti Atlanta’da yaşayan vatandaşlarımız için verecek.


Türkiye’nin her geçen gün artan dış politikasındaki ağırlığına binaen yurt dışında yaşayan Türklere verdiği hizmettin kalitesi de artarak devam ediyor. İlk defa bu yıl başlatılan ve Pennsylvania ile hizmete giren ‘‘Gezici Konsolosluk Hizmetleri’’nin ikinci ayağı Florida eyaletinin Maimi şehrinde gerçekleştirildi.


Dışişleri Bakanlığı kayıtlarına göre 8 bin 600 Türk vatandaşına e-posta ile Maimi’deki gezici konsolosluk hizmeti verileceği önceden duyurularak ihtiyaç sahiplerine gerekli biligi ulaştırıldı. Başkonsolosluk tarafından yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz haftasonu (16-17 Haziran) iki gün süre ile verilen hizmetten 900’den fazla Türk vatandaşı istifade ettiği aktarıldı.


photo10

Maimi’de yoğun talep üzerine bazı Türk vatandaşların gönüllü çalıştığı ve kimilerinin de işlem sıralarının kendilerine gelmesi için uzun süre beklediği hatırlatılan mesajda, Başkonsolosuluk yardımda bulunanlara teşekkür edip bekletilen vatandaşlardan ise özür diledi.


Bu haftasonu ‘‘Gezici Konsolosluk Hizmeti’’ Atlanta ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşını ayağına gidiyor. Atlanta’nın ardından tekrar Pennsylvania’nın Levittown şehrinde geizici konsolosluk hizmetini verecek olan NY Başkonsolusluğu, daha sonar tekrar Orlando, Tampa, Kuzey Carolina’nın Charleston ile yine Pennsylvania’nın Pittsburg şehirlerinde aynı hizmeti sunacak.

Gezici Konsolosluk Hizmeti ile Atlanda’da şu müracaat işlemleri yapılacak;

Askerlik, vatandaşlık, nüfus, pasaport, noter.

Her türlü işlemler için vatandaşlardan özellikle nüfus cüzdanları, eski tip veya yeni tip pasaportlarını yanında bulundurmaları istenmekte.  Gezici Konsolosluk Atlanta’da Cumartesi sabah 10:00-17:00 ila pazar 10:00-14:00 arası hizmet verecek. Atlanda’da hizmet verilecek mekan ise Emory Üniversitesi. Adresi ise, 1300 Clifton Road, Atlanta, GA, 30322. Toplantı yapılacak mekanın yeri ise bu hafta içi duyurulacak.

 

T.C. NY Başkonsolosluğu verdiği hizmetlerde Türk vatandaşlarına daha kaliteli, daha kolay hizmet sunabilmek amacıyla ‘‘facebook’’, ‘‘twitter’’ gibi sosyal paylaşım sitelerini de aktif olarak kullanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.