“Kültür çeşitliliği, Kaliforniya’nın San Joaquin bölgesinde aşı oranlarını artışını engelleyebiliyor”

“Kültür çeşitliliği, Kaliforniya’nın San Joaquin bölgesinde aşı oranlarını artışını engelleyebiliyor”

Kaliforniya’nın Central Valley bölgesinde büyük ölçüde tarıma dayalı bir bölge olan San Joaquin County, muhteşem bir kültür çeşitliliğine sahip. Bölge nüfusunun yüzde 40’ından fazlası Hispanik kökenli. Bölge aynı zamanda birkaç Güneydoğu Asya ülkesinden gelen göçmenlere de ev sahipliği yapıyor.

Ancak San Joaquin Bölge Halk Sağlığı Memuru Dr. Maggie Park, Ethnic Media Services tarafından 28 Temmuz’da düzenlenen bir haber brifinginde, ilçedeki çeşitliliğin Covid-19 aşısı ve güçlendirici aşının yapılmasını zorlaştırdığını söyledi. Brifingde ayrıca Hispanik, Kamboçya, Laos, Hmong, Filipin ve evsiz sakinlere hizmet veren toplum temelli kuruluşlardan konuşmacılar yer aldı.

Park, “Bu ilçede yaşıyorum, çalışıyorum ve oynuyorum ve çeşitliliği nedeniyle burayı seviyorum” dedi, ancak sakinlere Kovid-19 hakkında güvenilir bilgi sağlamanın çok sayıda kültürel, dilsel ve coğrafi zorluğu olduğunu ve ayrıca onları aşılamak, güçlendirmek ve test etmek.

San Joaquin County bugüne kadar 187 bin 934 Covid enfeksiyonu kaydetti. Ancak Park, yalnızca test yaptırmak için kliniklere ve eczanelere gidenleri temsil ettiği için bunun “ciddi bir eksik” olduğuna inanıyor. Evde test yaptıranlar, testi pozitif çıkanlar bile bu verilere kaydedilmiyor.

Ne yazık ki, ilçe ayrıca Covid’den 2.270 insanı kaybetti. Ayrıca, enfeksiyondan sonra bir aydan fazla süren semptomlar olan 25 bin 000’den fazla uzun Covid vakası kaydetti.

Ancak Park, San Joaquin County sakinlerinin üçte ikisinden daha azının tamamen aşılandığını ve takviye oranlarının da düşük olduğunu belirtti. “Bu sayıları artırmaya çalıştık” dedi ve ilçenin insanların yaşadığı ve çalıştığı, çiftlik işçisi konut birimleri, düşük gelirli konut geliştirmeleri, gazi hizmet merkezleri ve evsizler de dahil olmak üzere pop-up aşı klinikleri oluşturduğunu belirtti. kamplar.

“En çok risk altındaki insanlara ulaşmaya çalıştık” diyen Park, ilçenin insanları aşı kliniklerine götürmek için Lyft ve Uber yolculukları sağlamak için fon sağladığını da belirtti.

Siyah, Hispanik ve Beyaz topluluklarda aşılama oranları düşüktür: yarısından azı tam olarak aşılanmıştır. İlçedeki Asyalı Amerikalılar yüzde 70 ile en yüksek aşı oranlarına sahipler.

“Covid-19 salgını başladığında, Latino topluluğunu orantısız bir şekilde etkileyeceğini biliyorduk. El Concilio başkanı Jose Rodriguez, karantina sırasında evde kalmayan temel çalışanlarız” dedi. “Sağlık hizmetlerine sınırlı erişimi olan bir işçi sınıfı topluluğuyuz.”

El Concilio, San Joaquin County’deki ulaşılması zor topluluklara ulaşmak için NAACP, Little Manila Rising ve Apsara ile ortaklık kurdu. Örgütler koalisyonu, Pazar bit pazarı gibi sitelerde aşı ve bilgi sağlayabildi. El Concilio ayrıca, çocuk bakım hizmetleri ve aşı pop-up sitelerinde diğer ihtiyaçların savunuculuğunu yaptı.

Rodriguez, maske zorunluluğu sona erdikten sonra insanların krizi daha az ciddiye aldıklarını belirterek, “Şu anda endişemiz ivmenin azalmasıdır” dedi. “Sonbahara girerken, başka bir dalgalanma olacağını biliyoruz” dedi.

Little Manila Rising’in sağlık direktörü Kevin Sunga, San Joaquin İlçesinin bir zamanlar Filipinler dışındaki en büyük Filipinli nüfusuna ev sahipliği yaptığını kaydetti. Kuruluş, 82.000’den fazla kişinin ihtiyaçlarına hizmet etmektedir.

Tagalog’da aşı bilgisinin büyük ölçüde bulunmadığını söyledi. Sunga, yaşlıların randevu almak için internete gidemediklerini ve akıllı telefonları olmadığını ya da randevu almak için nasıl kullanacaklarını bilemediklerini söyledi. Kendisi, birçok yaşlı yetişkinin kendi telefonunu kullanarak randevu almasına yardımcı oldu. “Sürecin zorluğundan dolayı hüsrana uğramış hissediyorlar.”

Little Manila Rising, 1 bin 500’den fazla aşıyı kolaylaştırdı. Örgüt ayrıca yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için kapı kapı dolaşmıştır. Sunga, bölgedeki halk sağlığı kurumlarının bundan sonra insanları hastaneye yatışlara ve astım ve diyabet de dahil olmak üzere Covid’den ölümlere karşı daha savunmasız hale getiren temel koşullara odaklanacağını umduğunu söyledi. Ayrıca ruh sağlığı hizmetlerinin genişletilmesini umuyor.

Kamboçya topluluğuna hizmet eden Apsara program direktörü Sothea Ung, ruh sağlığı hizmetlerinin kritik olduğunu kaydetti. Müvekkillerinin çoğu, vahşetle karşı karşıya kaldıkları savaşın parçaladığı bölgelerden kaçtı. Geçmişlerinin travmasıyla mücadele etmeye devam ediyorlar.

Ung, Sunga gibi, topluluğunun konuştuğu dillerde aşı bilgisinin bulunmadığına dikkat çekti. Sorunu birleştirmek, müşterilerinin çoğunun ana dillerinde bile okuyamaması veya yazamamasıdır, dedi. Böylece dezenformasyona karşı özellikle savunmasız hale geliyorlar.

Aşı klinikleri var, ancak evden uzaktalarsa insanlar gitmeyecek, dedi Ung, sokaklarda silah şiddetinin baskın olmasının insanları hava karardıktan sonra evde kalmaya zorladığını belirtti.

“Sağlık sistemi birçok yönden eksik. Çeşitlilik için donanımlı değil” dedi Ung. “Topluluk temelli kuruluşlar bu köprüyü kurabilir. Uzun vadeli bir altyapı inşa etmemiz ve finansmanı merkeziyetçilikten uzaklaştırmamız gerekiyor. CBOS masaya davet edilmeli.”

San Joaquin Bölgesi’nde hizmet veren bir evsiz derneğinde görevli Zonnie Thompson, Covid öncesi, 925 kişi ilçede barınamadı. Bu sayı pandemi sırasında 3 bin ila 5 bin arasına fırladı.

Thompson, evsiz kamplarının Covid noktaları haline geldiğini belirterek, kamplarda yaşayan insanların sağlık sigortaları olmadığı için kliniğe gitmekte isteksiz olduklarını kaydetti.

Üstelik Covid, barınmayan insanların karşılaştığı birçok sorundan sadece biri. Aşırı hava koşulları, zihinsel sağlık sorunları, gıdaya ve temiz suya erişim daha büyük, günlük zorluklar olduğunu söyledi.

Temiz su özellikle rahatsız edici bir endişe kaynağıdır. Otoyolların altında yaşayanlar, su kaynaklarına düşen arabaların sürekli kir ve pislik tehdidiyle karşı karşıyadır. Thompson, “Bir işe gitmek için kendinizi kabul edilebilir bir şekilde sunmak gerçekten bir mücadeledir” dedi.

Salgının büyük bir bölümünde evsiz kalan ancak şimdi bir evi olan Nik Worrell, evsizken en az üç kez olmak üzere beş kez Covid olduğunu söyledi. “Eteklerde yaşayan bir sürü insan var. Worrell, “Bizi aşılamak için kimse gelmiyor” dedi.

Şu anda, Worrell ilk turları attığını kanıtlamak için aşı kartını bulamadığından takviye alamıyor. Park, ilçenin onu adıyla arayabileceğini ve muhtemelen bir kopya kart verebileceğinden bahsetti, ancak bunun zorlu bir süreç olacağını kabul etti.

Tüm konuşmacılar, destek oranlarındaki düşüşe dikkat çekti. Park, insanların bazı alt değişkenlere hitap edebilecek daha iyi bir güçlendirici beklediklerini söyledi. Ung, topluluğunun buna rağmen hastalanan ve ölen güçlendirilmiş insanlar gördüğünü söyledi. “Bize yetti diyorlar.”