Kulis bombası: Başkan Erdoğan, yardımcısı Bahçeli

Kulis bombası: Başkan Erdoğan, yardımcısı Bahçeli

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Ahmet Takan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık için anlaştığını yazdı.

Takan, yazısında “Güvenilir sağlam Saray kaynaklarından ulaştığım bilgilere göre; Erdoğan ile Bahçeli arasında referandum sonrasına ilişkin mutabakat da tamam. Saray kaynakları, ‘Başkanlığa referandumda onay alındıktan sonra en kısa sürede Başkanlık seçimine gidilecek. Erdoğan, seçime gidilmeden önce yardımcısının Devlet Bahçeli olacak’ ” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık konusunda anlaştığını belirterek, ‘Saray’ kaynaklarından aldığını iddia ettiği güvenilir bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, seçime gidilmeden önce Bahçeli’nin başkan yardımcısı olacağını açıklayacağını kaydetti:

Ahmet Takan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Güvenilir sağlam saray kaynaklarından ulaştığım bilgilere göre; Erdoğan ile Bahçeli arasında referandum sonrasına ilişkin mutabakat da tamam. Saray kaynakları, “Başkanlığa referandumda onay alındıktan sonra en kısa sürede Başkanlık seçimine gidilecek. Erdoğan, seçime gidilmeden önce yardımcısının Devlet Bahçeli olacağına ilişkin açıklamasını yapacak. İki lider arasında anlaşma tamam.” diyor..Yani; Cumhurbaşkanı yardımcısı (C.B. yrd) Devlet Bahçeli.Yeni sistemin resmi adı için, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı sistemi” deniyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının 2 de olabileceğinden bahsediliyor. “Ya sonrası” sorusuna gelince..

“AKP İLE MHP ORTAK LİSTELERLE SEÇİME GİRECEK”

Saray kaynakları, “Başkanlık seçiminin yanı sıra parlamentonun yenilenmesi şart. Fakat, ülkedeki sıkıntı ve tehlikeleri tamamen bir an önce ortadan kaldırmak için tek başına milletvekili seçimine gitmek yetmiyor. Mahalli idarelerin de bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Birden fazla sandık seçmenin önüne konulabilir. Bunların nasıl ve ne zaman olacağına referandumdan sonra en kısa sürede karar verilecek” diyor.

Saraydaki en sıkı iddiaya gelince;”AKP ile MHP, milletvekili genel seçimine de mahalli seçime de ortak listelerle girecek.”Hani derler ya!.. “Duy da inanma” diye.. Gerekçeleri aynı; “Erdoğan da Bahçeli de, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi gördü. Mutabakat ve birliktelik şart oldu ve bu doğrultuda ortak hareket ediyorlar.”

Sınırlı anayasa değişikliği paketinde seçim sistemi değişikliği ile ilgili bir husus bulunmayacağı, kapsamlı Anayasa değişikliğinin sonraki vadeye bırakıldığı kulislerine bakarsanız; “duyun da inanmaya başlayın” derim!..

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.