Kongre üyesi Pascrell, Zaman’a kayyım atanmasını kınadı

Kongre üyesi Pascrell, Zaman’a kayyım atanmasını kınadı

ABD Kongre üyesi Bill Pascrell, Zaman’a kayyım atanmasını sert bir dille kınadı.

New Jersey Federal Milletvekili Pascrell, yaptığı yazılı açıklamada ABD’nin, NATO üyesi ve müttefikleri olan Türkiye’ye karşı harekete geçme çağrısında bulundu. Amerikalı milletvekili gazetecilerin bağımsızlarının sınırlandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Pascrell açıklamasında “ABD, NATO üyesi olan müttefikimiz Türkiye’ye  karşı çok ciddi bir şekilde harekete geçmesi lazım. İfade özgürlüğü ve basın özgürlüğü ideal olmayabilir, ama uygulama hakları çarpıtılamaz ve çarpıtılmamalı. Desteğimi açık ve direk olarak müttefikimize iletmek istiyorum: Gazeteciliğin bağımsızlığını sınırlamak, ifade özgürlüğünü kısıtlamak  ve temel insan haklarının aşındırılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Federal Milletvekili Bill Pascrell, açıklamasında geçen Nisan ayında ABD Dışişleri Bakanı John F. Kerry’e bir mektup yazarak, Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve basına uygulanan baskıdan duyduğu endişeleri dile getirdiğini hatırlattı.

Federal Milletvekili Pascrell, Dışişleri Bakanı Kerry’e yazdığı mektupta Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri ve basına uygulanan baskıdan duyduğu endişelerini dile getirmişti. Pascrell mektubunda, “Türkiye’de medya mensuplarının tutuklu bulunması ve Türk hükümetinin basın özgürlüğünü sansürleme çabasından endişeliyim. Türkiye’de devam eden ifade özgülüğünün sınırlanması, toplanma hakkının kısıtlanması, insan hakları ve hukukun erozyona uğratılması çabaları kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

New Jersey Senato’su Çoğunluk lideri Loretta Weinberg, herhangi bir hükümetin, hiçbir gazeteye el koymaması gerektiğini söyledi.

New Jersey Senatoru Nellie Pou de, yaşanan kayyım olayının üzüntü verici olduğunu belirterek, “Türkiye’de hükümetin gazetecilerin özgürce haber yazmalarını engellemek, demokrasiden uzaklaştırır. Her hükümetin insanlara rahatça iletişim kurmasını ve bilgi edinmelerini sağlaması gerekir. Hükümetler, insanların bilgilerini paylaşmasını sağlaması lazım” dedi.

Senator Pou, ABD’de en güzel sahip olan  şeylerden bir tanesinin ifade özgürlüğü olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.