Kongre’nin bahçesine helikopterle inen kişi gözaltına alındı

Kongre’nin bahçesine helikopterle inen kişi gözaltına alındı

Washington’da bulunan Kongre binasının bahçesine Gyro tipi tek kişilik helikopeterle iniş yapan kişi polislerce gözaltına alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kongre polis müdürü Kimberly Schneider, “Binanın batı tarafına küçük bir helikopter ile iniş yapan kişi hakkında araştırma yapıyoruz. Kendisi gözaltına alındı. Şu an bölgedeki sokaklar geçici olarak kapatıldı” dedi.

Olaydan sonra Tampa Bay Times gözaltına alınan kişinin Florida’da çalışan bir postacı olduğunu ve finansal reform kampanyasını protesto ettiğini yazdı. Postacı ile uçmadan önce görüşen muhabir olaydan sonra durumu tweetledi.

Kongre polisin ilk başta adını açıklamadığı zanlının daha sonra kimliğinin Doug Houghes olduğu belirtildi. Ancak helikopterle iniş yapan kişiye gözaltında sorular sorduklarını ve inişin mekanik bir sebepten mi yoksa başka bir amacı mı olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını belirttiler.

13:30 sıralarında gerçekleşen olayda polisle birlikte Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Gizli Servis ajanları da duruma müdahale etti.

Federal Havacılık Ajansı (FAA) da bölgede sivil uçuşun yasak olduğunu ve özel bir izni olmadan kimsenin uçamayacağını kaydetti.

Olay sırasında kapatılan bina da yeniden açıldı.

Ayrıca olay anında Kongre binasında bulunan Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin de bir süre güvenli bir bölgede tutulduğu öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.