Kocaeli Milletvekili Gönül: Yerel sorunlar artık tüm dünyayı ilgilendiriyor

Kocaeli Milletvekili Gönül: Yerel sorunlar artık tüm dünyayı ilgilendiriyor

         Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Başkanı ve Kocaeli  Milletvekili Azize Sibel Gönül, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan kırsal bir sorunun dünyanın her tarafını ilgilendirdiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Norveç Daimi Görev Grubu ile Parlamenter Ulusal Hareket kuruluşunun Millennium Otel’de düzenlediği Kırsal Alanda Kadının Temiz Su ve Elektrik İmkanı Sağlanması Konferansı’na katılan Başkan Gönül; BM’nin, Dünya Bankası’nın, AB’nin ve hükümetlerin kırsal kalkınma programına daha fazla kaynak, bilgi ve zaman ayırmak durumunda olduğunu kaydetti. 

         Afrika’nın en geri kalmış bölgesinde yaşam ve çevre koşulları Uzakdoğu’da herhangi bir noktayı ve aynı durumda bütün dünyayı ilgilendirdiğini belirten Milletvekili Gönül “Kırsal kadınların dünya sosyoekonomiğinin anahtarı, kalkınma sürecinin hayati olmazsa olmaz unsurlarındandır. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de tarımsal ve kırsal hayatın sürekliliğinde en önemli rolü kırsal kadınlar oluşturmaktadır. Ayrıca kadınların toplum içinde çok büyük sorumlulukları vardır.” şeklinde konuştu.ORAK8886 

        Konferansta konuşan Norveç Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Ingrid Fiskaa ise kırsal kadın projesi ile ilgili herkesin elbirliği ile gayret göstermesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık 2 saat sürem konferansa çok sayıda kadın davetli katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.