Kimse Yok Mu’dan Haiti’ye 3 konteyner tıbbi malzeme yardımı

Kimse Yok Mu’dan Haiti’ye 3 konteyner tıbbi malzeme yardımı

Kimse Yok Mu Derneği ve ABD merkezli kardeş kuruluşu Embrace Relief, kolera salgınıyla savaşan Haiti’ye 3 konteyner tıbbi cihaz ve malzeme yardımı yaptı. İlk iki konteyner Kimse Yok Mu Derneği tarafından başkent Port-au-Prince’te yaptırılan hastaneye teslim edilirken, üçüncü konteynır iki hafta içinde yola çıkacak.

Zaman Amerika’ya konuşan Embrace Relief CEO’su Osman Dülgeroğlu, 2010 yılında yaşanan depremde 200 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Toplam 3 milyon insanın afetten etkilendiğini kaydeden Dülgeroğlu, depremin ardından başgösteren kolera salgınının ülke için büyük bir probleme dönüştüğünü belirtti. Dülgeroğlu, başkent Port-au-Prince’e bağlı Croixdes Bouqets ilçesinde kurulan hastanenin yardıma muhtaç Haitililere hizmet vermeyi amaçladığını söyledi.

Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte yaptırdıkları hastanenin depremin 20 ay sonra tamamlandığını aktaran Dülgeroğlu, hastaneyi yerel yöneticilere teslim ettiklerini fakat Haiti Sağlık Bakanlığı’nın hastaneyi yönetmek için kendilerinden yardım talep ettiğini anlattı. Kasım ayı başında iki konteyner tıbbi cihaz ve malzemenin hastaneye ulaştırıldığını belirten Dülgeroğlu, iki hafta içinde gönderilecek diğer konteynerin Haiti’ye ulaşmasının ardından hastanenin tam kapasite hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.