Katledilen Müslümanların ailesi olayın nefret suçu olarak ele alınmasını istiyor

Katledilen Müslümanların ailesi olayın nefret suçu olarak ele alınmasını istiyor

North Carolina eyaletinde katledilen üç Müslüman gencin ailesi, olayın nefret suçu olarak soruşturulmasını istedi.

Eşi ve baldızıyla birlikte evlerine gelen saldırgan tarafından katledilen Deah Barakat’in ablası Suzanne Barakat, Chapel Hill kasabasında basın toplantısı düzenledi. Altı hafta önce kardeşinin düğününde mutluluktan gözyaşı döktüğünü söyleyen Suzanne Barakat, “Bugün ise kardeşim Deah, eşi Yusor ve kız kardeşi Razan’ın infaz edilmesinden dolayı akıl almaz bir acı sebebiyle gözyaşları döküyoruz.” dedi.

Hâlâ şok içinde olduklarını belirten Suzanne Barakat, kendilerine destek veren öğrenci ve komşular başta olmak üzere tüm topluma teşekkür etti. Barakat, yetkililerin bu duyarsız ve alçakça cinayetleri nefret suçu olarak soruşturmasını istedi. Barakat, kardeşi ve eşinin hayır faaliyetleriyle topluma model olduklarını vurguladı.

KATİL ZANLISI MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Bu arada katil zanlısı Craig Stephen Hicks (46) mahkemeye çıkarıldı. Chapel Hill polisi, savcıların cinayetin sebebini belirlemek için çalıştığını açıkladı. Polis, ön soruşturmada nefret suçu üzerinde durduklarını belirtti.

Hicks’in Facebook paylaşımlarında kendisini ‘ateist’ olarak tanımladığı ve Hıristiyanlık ve İslam karşıtı paylaşımlar yaptığı belirlendi. Fakat zanlının eşi Karen Hicks, cinayetlerin maktullerin dini inançlarıyla ilgili olmadığını savundu. Karen Hicks, eşiyle komşusu Müslüman gençler arasında park yeri sebebiyle uzun süredir husumet olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.