İstanbul ve Diyarbakır’da Kışanak ve Anlı için protesto

İstanbul ve Diyarbakır’da Kışanak ve Anlı için protesto

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı’nın dün akşam saatlerinde gözaltına alınması bugün İstanbul ve Diyarbakır’da protesto edildi.

Sabah saatlerinde ise Diyarbakır Belediyesi önünde bir grup gözaltı kararını protesto etmek için beklemeye başladığı sırada polis müdahalesi başladı.

Polis kalabalığı dağıtmak için TOMA’larla müdahale etti. Yurttaşların dağılması yönünde yapılan anonslarda, belediye binası önünden ayrılmayanların gözaltına alınacağı belirtildi.

Kentte internet erişiminin de kesildi.

İSTANBUL’DA BAKIRKÖY MEYDANI’NDA PROTESTO

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan” yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için HDP’li bir grup bugün Bakırköy Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemine destek vermek için Bakırköy Meydanı’na gelen HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, hergün burada olacaklarını söyleyerek “Buraya gelmek herkesin boynunun borcudur. Barışın sesi Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Tek istedikleri şey barıştı. Bunun mücadelesini verdiler. Dağda, bayırda değil, Diyarbakır’da, ‘Gelin konuşarak, anlaşarak her sorunumuzu çözelim’ diyen barışın sesi gözaltına alındı çünkü bu sesi istemiyorlar. Tek istedikleri şey savaş diyenlerle karşı karşıya kalmak ama biz inadına barış demeye devam edeceğiz. İnadına barış, inadına adalet, inadına özgürlük diyeceğiz,” dedi.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylemde protestocular basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.