‘İsrail düşmanlarına’ karşı radyasyon silahı

‘İsrail düşmanlarına’ karşı radyasyon silahı

ABD’de iki kişi ‘İsrail düşmanlarına’ karşı kullanılmak üzere uzaktan kumandalı, taşınabilir ve ölümcül etkisi de olabilecek bir x-ray silahı yapmaya çalıştıkları gerekçesiyle yargılanacak.

“Teröristlere silah desteği yapma girişiminde bulunmak” ile suçlanan zanlıların 15 yıla kadar hapis cezası alabilecekleri konuşuluyor. AP haber ajansının haberine göre Glendon Scott Crawford (49) ve Eric J. Feight (54), geliştirmeye çalıştıkları silahın yapım ve üretimi için Amerika’daki Yahudi derneklerinden ve ırkçı ‘Ku Klux Klan’ örgütünden mali yardımı talebinde bulundular. Dünkü ilk duruşmadaki ifadesinde Dedektif Geoffrey Kent, “Crawford, özellikle Müslümanları ve bazı diğer birey ve grupları hedef olarak belirlemişti.” dedi.

FBI’ın zanlıların yakalanması ile biten 16 aylık takip General Elektrik (GE) firmasında endüstriyel teknisyen olan Crawford’un finansman arayışına girmesi ile New York eyaletindeki Albany kentinde 2012 Nisan ayında başladı.  Bir sivil polis memuru, maddi yardım sözü vererek güvenini kazandığı Crawford üzerinden silahın uzaktan kumandasını çoktan tasarlamış olan diğer zanlı Feight’e ulaştı. İki zanlı daha sonra kıskıvrak yakalandı. Silah, saldırıların kimseye fark edilmeden yapılmasını sağlayacaktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.