IŞİD, Türk şoförleri serbest bıraktı

IŞİD, Türk şoförleri serbest bıraktı

Irak-Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) tarafından kaçırılan ve bir süredir rehin tutulan TIR şoförlerinin serbest bırakıldığı öğrenildi. Serbest bırakılan şoförleri Erbil Başkonsolosu Mahmur’dan teslim alarak Erbil’e doğru yola çıkardı. Atatürk Havalimanı’ndan bir THY uçağı da şoförleri almak için Erbil’e havalandı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) geçtiği bilgiye göre IŞİD, Türk şoförleri serbest bıraktı. IŞİD’in rehin aldığı şoförlerden Serdar Bayar, Kürt bölgesine doğru hareket ettiklerini söyleyerek IŞİD mensuplarının sabah saatlerinde gelip, ‘eşyalarınızı toplayın, sizi serbest bırakıyoruz’ dediklerini belirtti. Sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen Bayar, ailelerini arayarak serbest bırakıldıklarını duyurduklarını belirtti.
Arazide bıraktılar
Serdar Bayar, sadece kendi kişisel eşyalarını yanlarına aldıklarını, araçlarına el konulduğunu söyledi. “Kürt bölgesine doğru yola çıkardılar. Büyük ihtimalle Mahmur yakınlarına götürüp orada serbest bırakacaklar” diyen Bayar, Musul Konsolosluğu görevlilerinin durumuyla ilgili soruya “Onlardan hiç bir haberimiz yok” karşılığını verdi.

Arazide yürümeye başladıklarını belirten şoförlerin önce Mahmur İlçesi’ne ulaşmaları, buradan da araçlarla akşam saatlerine kadar Habur Sınır Kapısı’na gelmeleri bekleniyor.

IŞİD, 10 Haziran’da İskenderun’dan Musul’un Geyara Termik Santrali’ne mazot taşıyan 32 TIR şoförünü rehin almıştı.
Dışişleri kaynakları: TIR şoförleri sınıra doğru yola çıktı
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Irak-Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) tarafından 10 Haziran’da kaçırılan ve rehin tutulan 32 TIR şoförünün serbest bırakıldığı yönündeki haberleri yalanlamadı.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre; işleyen bir süreç olduğuna işaret edilerek, şoförlerin sınıra doğru yola çıktıklarını ve akşam saatlerinde yakınlarına kavuşmalarının beklendiği kaydedildi.
Aileler Habur’a gitti
IŞİD’in rehin aldığı şoförler de telefonla ulaşarak ailelerine serbest bırakıldıklarını bildirdi. Yoğun olarak Şanlıurfa ve Mardin’de yaşayan yakınları da aldıkları bu haberin ardından şoförleri karşılamak üzere Habur Sınır Kapısı’na hareket etti.

Öte yandan 32 şoförün bağlı çalıştığı Kızıl Grup yönetim kurulu üyesi Mehmet Kızıl, günler sonra şoförlerin burunlarının bile kanamadan ailelerine kavuşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Mehmet Kızıl, şoförlerin serbest kaldıklarını ve gün içerisinde Türkiye’ye dönerek aileleri ile kucaklaşacaklarını dile getirirken, araçlarının ise hala IŞİD’in elinde olduğunu ifade ederek, “Araçlarımızın halen orada olması çok önemli değil. Bizim için önemli olan şoförlerimizin sağlığıydı. Bu süreçte her zaman ‘Önce can, sonra canan’ dedik. Zor bir süreçten geçtik. Ama bu süreç mutlu bitti. Şoförlerimiz rehin alındıklarında bizler hem de aileleri büyük bir üzüntü yaşadık. Ama Allah’a şükür kimseye bir zarar gelmedi” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.