IŞİD sanığına Adalet Bakanlığı’ndan ifade taktiği!

IŞİD sanığına Adalet Bakanlığı’ndan ifade taktiği!

101 kişinin öldüğü Ankara Garı Katliamı Davası’nda sanıkların benzer savunma yapması dikkat çekiyor. İçinde AKP, İHH, Hüda-Par ve Adalet Bakanlığı geçen sanık ifadeleri, çok önemli itiraflar barındırıyor.

IŞİD SANIĞINA SUFLE VERMİŞLER!

101 kişinin öldüğü Ankara Garı Katliamı Davası’nda sanıkların benzer savunma yapması dikkat çekiyor.

İlk savunmasını yapan sanık Hakan Şahin’in itirafçı olan amcası Yakup Şahin gibi yazılı savunmasını okuması ve benzer ifade vermesi, mağdur yakınlarının ve izleyicilerin “İfadeni Yakup’un ifadesini yazan kişi mi yazdı” tepkisiyle karşılandı.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN GELENLER KİM?

Akrabası Yunus Şahin gibi emniyetteki ifadesini baskı üzerine verdiğini belirterek, inkâr eden Hakan Şahin, Yunus Durmaz’ın evinde ele geçirilen belgelerle savcılık ifadesinin birbiriyle örtüştüğü iddiasına şok edici şu cümlelerle yanıt verdi: “İfadeden önce, polisler beni bir odaya çekti. Belgeleri gösterip ‘bu şekilde ifade verirsen 3-5 yıl yatar çıkarsın’ dedi. Ben de bu şekilde salladım. Pişmanlık Yasasından yararlanacağım söylendi. Bu tür söylemlerde bulundular. Cezaevine gelenler de oldu. Bakanlık tarafından gönderildikleri, gizli oldukları söylendi. Savcılıkta söylemem gerekenleri anlattılar.”

BirGün muhabiri Erk Acarer ise son duruşmadaki ifadeleri sosyal medya hesabından paylaştı. İşte AKP İHH ve Hüda-Par’a uzanan o ifadeler:
101 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı davasında o kadar çok yol alındı ki tekrar başa dönüldü: Katili tanıyoruz!

Ankara Katliamı Davası, Türkiye’nin durumunu çok iyi anlatıyor. Sanıkların ifadeleri çarpıcı bir özet ortaya koyuyor:

Nihat Ürkmez İHH ile Suriye’ye gidip geliyor. ‘Kurumda’ aşçılık yapıyor!

Mehmeddin Baraç halen AKP üyesi. Abisi polis. Silahla emniyete girip çıkabiliyor.

‘Yazılmış’ ifadesini bile okuyamayan Yakup Karaoğlu Hüda-Par’lıyım diyor.

Erman Ekici cebinden çıkan yüksek meblağı (20 bin lira) ‘Türkiye en parlak döneminde normal’ diye açıklıyor.

Yine Mehmeddin Baraç kendisine Bağdadi’ye mektup gönderdin mi diye soran polise’Öyle olsa senle değil Fidan’la muhatta olurdum’ diyebiliyor.

İç içe geçmiş ilişkiler, kurumlar devlet birimleri.Bu açıdan bize soruşturma açıp IŞİD’cilere denetimli serbestlik vermeleri şaşırtıcı değil

Ama yine de şaşırıp üzülüyor insan…

IŞİD üyeleri AKP’li çıktığına göre herhalde Antep Belediyesi’nden başlayarak bazı iktidar partisi belediyelerine de kayyum atarlar!

90615368

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.