Independent, kağıt baskıyı durduracak

Independent, kağıt baskıyı durduracak

İngiliz The Independent ve The Independent on Sunday gazeteleri, Mart ayının sonundan itibaren kâğıt baskıya son vereceğini duyurdu.

İngiltere’nin büyük tirajlı gazetelerinden Independent ve Pazar günü basılan eki Independent on Sunday, Mart ayının sonundan itibaren kağıt baskıya son vererek, çevirimiçi yayıma devam edeceğini duyurdu.

Gazetenin Rus sahibi Evgeny Lebedev’in yaptığı açıklamada, “Gazete endüstrisi değişiyor ve bu değişimin yönünü tamamen okuyucular belirliyor. Okuyucular bize geleceğin tamamen dijital platformda devam edeceğini gösteriyor. Bu karar, Independent’ın yüksek standartta editoryal içeriğini donatmak ve çevirimiçi platformdaki varlığının daha fazla okur için cazip hale getirilmesi adına verilmiştir” ifadelerini kullandı.

29 yıllık geçmişi olan gazetenin sahibi Lebedev, Eylül 2014’e kadar gazeteye yapılan yatırımın 100 milyon sterlini (425 milyon TL) geçtiğini, bunun 65 milyonuyla gazetenin bağımsız geleceğinin garanti altına alınacağını belirtti. Pazar ekinin 20 Mart’ta, gazetenin son baskısının ise 26 Mart’ta çıkacağını açıklayan Lebedev, Independent’ın halihazırda çevirimiçi platformdaki okur sayısının ayda 58 milyonu geçtiğini, bunun gelecek yıl iki katına çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Bu arada, gazetenin bir diğer eki olan “i” gazetesinin ise Johnston Press adlı medya grubuna satıldığı açıklandı. Burada çalışan 150 personelin ise kaçının işine devam edip etmeyeceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Independent gazetesi 7 Ekim 1986 yılından beri Birleşik Krallık’ta basılan ulusal günlük gazeteler arasında bulunuyor. Sol çizgisiyle basım hayatına devam eden gazete, 2004’te (British Press Awards) yılın ulusal gazetesi olarak seçilmişti. Independent, 90’lı yıllarda finansal sorunlarla karşı karşıya kalsa da 2003 yılından itibaren yeni gazete formatıyla söz konusu sorunların üstesinden gelmeyi başarmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.