İnanması güç ama Holmes, katliamı hatırlayamadığını savundu

İnanması güç ama Holmes, katliamı hatırlayamadığını savundu

Geçtiğimiz hafta Colorado eyaletinin Aurora kentinde Batman filminin izlendiği bir sinema salonunu basarak 12 kişiyi öldüren ve 58 kişiyi yaralayan James Holmes, saldırı sırasında hafıza kaybı yaşadığını ve katliamı hatırlamadığını öne sürdü. Buarada Holmes katliamı yapmadan önce öğrencisi olduğu üniversitenin psikoloğuna gittiği ve katliam yapacağına dair konuştuğu da ileri sürülüyor.

Öğrencisi olduğu okulun psikiyatristine mektup gönderen ve yapacağı katliam hakkında bilgi veren Holmes’ın avukatı, bu bilginin basına zırdırılması nedeniyele mahkemeyi eleştirdi.

Holmes’ın avukatı psikiyatrise yazılan mektubun basına zırdırılmasının müvekkilinin hayatını tehlikeye attığı ve adil yargılanmasının önüne geçtiğini savundu.

Arapahoe County Cezaevi’nde tutuklu bulunan 24 yaşındaki Holmes, cezaevinde kendisine verilen yemeklerden şikâyetçi. Gardiyanı, Holmes’un sürekli kendisine ‘Niçin cezaevinde olduğunu’ sorduğunu aktarıyor ve ekliyor: “Buradaki herkes numara yaptığına inanıyor.” Hücresinden dışarı çıkarıldığında kurşun geçirmez yelek giydirilen Holmes’un cezaevindeki diğer mahkûmlar tarafından öldürülmesinden korkuluyor.

Batman serisinin son filmi ‘Kara Şövalye Yükseliyor’un gösterildiği sırada gerçekleşen saldırı sonucu yaralananlar için film yapımcısı Warner Bros, 2 milyon dolar bağış yaptı. ABD çapında yaralılar için de yardım kampanyası başlatıldı. Bu arada katliam sonrası hayatını kaybedenler için ise cenaze törenleri düzenlendi.

Buarada Holmes’ın yaptığı katliamda yaralanan 58 kişiden 17 sağlığına kavuştu. Hala çeşitli hastanelerde 11 yaralı bulunurken bunlardan 5 henüz hayati tehlikeyi atlatamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.