İlkokul saldırganının evi silah deposu gibi

İlkokul saldırganının evi silah deposu gibi

Cuma sabahı önce annesini ardından 20’si çocuk 26 kişiyi öldüren Adam Lanza’yı katliama iten nedenler araştırılmaya devam ediliyor. Basına yansıyan bilgilere göre Lanza’nın annesi ile babasının üzerinde çok sayıda silah kayıtlı. Lanza’nın ayrıca katliamdan bir gün önce dört okul görevlisi ile tartıştığı da öğrenildi.

Katliamdan iki gün önce Connecticut eyaletinin Danbury şehrine giden 20 yaşındaki Adam Lanza, tüfek satın almaya çalışır. Polis yetkililerin verdiği bilgiye göre dükkan sahibi Lanza’ya bunun mümkün olamayacağını söyler. Zira silah almak isteyen yetişkinlerin Connecticut eyaleti kanunlarına göre öncelikli olarak güvenlik soruşturmasından geçmesi gerekmektedir.

Danbury şehrinden 27 bin nüfuslu kaldığı Newtown’a gelen Adam Lanza, polisin verdiği bilgiye göre perşembe günü de okul görevlileri ile tartışır.

pic

Eyalet polisi yaptığı basın toplantısında, katilam ile ilgili çok önemli bir delile ulaşıldığını söyledi. Katilin, perşembe günü henüz nedeni tam olarak bilinmeyen bir sebeple Sandy Hook İlkokulu’nun 4 görevlisi ile tartıştığı bilgisini veren eyalet polisi şefi Paul Vance, bu olayın kanlı baskının gerekçesi olabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.

Polis, cuma sabahı önce annesini öldüren Adam’ın, daha sonra annesinin üzerine kayıtlı dört silahı alarak katliamı yapacağı okula gittiğini kaydetti. Annesinin arabası ile olay yerine gelen Adam, polisin ifadesi ile içeri girdikten sonra iki anaokul sınıfında ateş etmeye başlar. Üzerindeki üç tabanca ile katliam yapan Lanza, kurbanlarına yakın mesafeden ateş eder. Yaşları 5 ila 10 arasında değişen 20 çocuğu öldüren genç katil, okul müdürü ve 5 okul görevlisinin de canına kıyar. Lanza daha sonra silahını kendine doğrultarak kanlı baskının son can veren kişisi olur.

600 öğrencinin kayıtlı olduğu Sandy Hook İlkokulu’nda Amerikan tarihinin en kanlı ikinci okul baskınına imza atan Adam Lanza’nın annesi ile babasının da dört yıl önce boşandığı öğrenildi. Katliamda kullandığı tüm silahların Adam’ın annesinin üzerine kayıtlı olduğunu belirten polis yetkilileri, olay yerinde arabada bulunan askeri otomatik tüfek ile birlikte 4 adet silahın bulunduğu bilgisini verdi. Henüz doğrulanmayan bir bilgiye göre ise Adam ve annesi Nancy Lanza’nın kaldığı evde iki adet ruhsatlı tabanca daha bulundu. Bu silahların ise Adam’ın babası Peter Lanza’ya ait olduğu belirtildi.

ar1b
Polis, cuma akşamı Newton sakinlerinin kiliseye akın ederek dua ettiğine dikkat çekerek, katliamda sağ kurtulan çocukların ebeveynleri ile burada görüştüklerini ve kendilerine anlattıkları korkunç olay ile ilgili detay topladıklarını söyledi. Polis çocukların psikolojisinin bozulmamasi için onların tanıklıklarını almada çok hassas davranıldığını da bildirdi.

Newtown şehri eğitim müdürü Dr. Janet Robinson, tüm ölen çocuk ve yetişkinlerin cesetlerinin iki sınıfta bulunduğunu söyledi. Robinson, ‘‘Bugün birçok çocuğun yaşıyor olmasını çok cesur ve sorumlu hareket eden öğretmenlere borçuluyuz’’ dedi.

Adam’ın New Jersey’de yaşayan ağabeyi Ryan Lanza (24) polise verdiği ifade de kardeşi ile iki yıldır görüşmediğini ve psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Diğer yandan bir dönem arkadaşı olan ancak uzun zamandır görüşemediklerini belirten Joshua Milas, Adam’ın bugüne kadar tanıdığı en zeki insan olduğunu ileri sürdü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.