IFLC coşkusu Almanya’da başladı

IFLC coşkusu Almanya’da başladı

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) Kovid 19 nedeniyle ara verdiği salon programlarına bu yıl yeniden başladı. Öğrenciler Almanya’nın Geseke şehrinde düzenlenen Colors Of Voices şarkı yarışmasının finalinde hünerlerini sergiledi.
Colors of Voices şarkı yarışmasında finale çıkmayı hak kazanan 13 öğrenci arasından 3 öğrenci dereceye girdi. Colors of Voice şarkı yarışmasının tamamını izlemek için https://youtu.be/SdWVqT60Jjo

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ ABD’DEN ALEXİS OLDU

Salonda bulunan jüri üyeleri öğrencileri izleyip ve dinledikten sonra ilk 3’e girmeyi başaran öğrencileri açıkladı. Colors of Voices şarkı yarışmasının birinciliğini ABD’den katılan Alexis, ikinciliği Kırgızistan’dan katılan Saikal ve üçüncülüğü ise Fransa’dan katılan Clementine kazandı. Programa Almanya’nın farkı şehirlerden çok sayıda insan katıldı. Katılımcılar daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğin yer aldığı alanda açılan stantlarda yarışmayı izlemeye gelenler için çadırlar hazırlanması dikkat çekti. Colors of Voices Türkçe ve Colors of Voices şarkı yarışması için toplam 23 ülkeden toplam 26 öğrenci katılmış olacak.

TÜRKÇE ŞARKI YARIŞMASI YOUTUBE’DEN İZLENEBİLECEK

7 gün boyunca profesyonel bir orkestra ile birlikte şarkı yarışmasının provasını yapan öğrenciler müzik çalışmalarının yanı sıra Almanya’nın tarihi ve turistlik yerlerini de ziyaret etti. IFLC, 20. yıl etkinliklerine Colors of Voices Türkçe şarkı yarışması ile devam edilecek. Yarışma YouTube’dan canlı izlenebilecek.