İbadethaneye saygısızlığa ‘vandalizm’ tutuklaması

İbadethaneye saygısızlığa ‘vandalizm’ tutuklaması

Başkent Washington’da bulunan ünlü Ulusal Katedral içerisindeki ibadethanelere yeşil boya ile zarar veren kadın vandalizmden tutuklandı.

 

Katedral çalışanları tarihi yapının en eski bölümü olan Bethlehem adlı ibadet odasına yeşil boya ile rastgele şekiller çizildiğini farketti. Boyanın farkedildiği  sırada halen ıslak olduğunu ifade eden çalışanlar bu yüzden eylemin aynı gün yapıldığını düşündüklerini söyledi. Katedral çalışanları ayrıca çocuk ibadet odasının da benzer bir boyalı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

 

Geçtiğimiz cuma günü katedrale yakın bölgede iki benzer olay daha yaşandı. ABD’nin eski Başkanı Abraham Lincoln adına inşa edilen anıttaki heykel ve Smithsonian Kalesi karşısındaki Joseph Henry heykeli boyalı saldırıya uğradı.

 

Polis yetkilileri büyük benzerlik gösteren bu üç olay arasında bir ilişki olup olmadığının halen araştırıldığını dile getiriyor. Tutuklanan kadının kamu malına zarar vermekten ceza alması bekleniyor.

 

Saldırı sonrası heykel ve katedral içerisindeki odaların temizliğine başlandı. Çalışmaların birkaç gün sürebileceği ifade edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.