Eski Adalet Bakanı: Edward Snowden’in yaptığı kamu hizmetidir

Eski Adalet Bakanı: Edward Snowden’in yaptığı kamu hizmetidir

ABD eski Adalet Bakanı Eric Holder, Edward Snowden’in gizli NSA dosyalarını yaymasıyla ilgili olarak, “Snowden’in yaptığı kamu hizmetidir. İzleme teknikleri üzerine kamuoyunda bir tartışma yarattı ancak bunu yaparken kanunları çiğnediği için de ceza almalı” dedi.

Chicago Üniversitesi Politika Enstitüsü ve CNN’in ortak düzenlediği programda konuşan Holder, “Snowden’in yaptığı işi nasıl yaptığına dair tartışmalar devam ediyor ancak sonuç olarak bir kamu hizmeti yaptı ve bazı bizim bazı politikalarımızı değiştirmemizi sağladı” yorumunu yaptı.

“Şunu da eklemek isterim, yaptığı şey uygunsuz ve hukuk dışıydı” diye sözlerine devam eden eski Adalet Bakanı, “Amerika’nın çıkarlarına zarar verdi. Bazı ajanlarımızın hayatını tehlikeye attı, müttefiklerimiz ile ilişkilerimizin bozulmasına neden oldu, Amerikan halkını güvende tutmamızı zorlaştırdı. Tüm bu yaptıklarının bir sonucu olmalı” dedi.

Snowden’in bir karar verdiğini ve bu kararı uygularken kanunu çiğnediğini açıklayan Holder, “Bence avukatlar tutup, ülkeye dönmeli ve mahkemeye çıkmalı. Hakim de ona cezasını verirken yaptıklarının ülkede sağladığı yararları da gözönünde bulundurmalı” ifadesini kullandı.

Eski bir CIA ve NSA ajanı olan Edward Snowden, gizli servislerin ABD halkının bilgisi olmadan bütün elektronik iletişimlerini kayıt altına aldığını açıklamış, yabancı ulusların nasıl dinlendiğinin kanıtlarını ortaya çıkarmıştı.

2013 yılında yapılanları Washington Post ve Guardian üzerinden açıklayan Snowden şu an Rusya’da yaşıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.