Hisarcıklıoğlu: Türkiye ve ABD daha güçlü bir şekilde ittifak etmeli

Hisarcıklıoğlu: Türkiye ve ABD daha güçlü bir şekilde ittifak etmeli

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ortadoğu’da yaşanan şiddet olaylarının üstesinden gelinmesi için Türkiye ve ABD’nin güvenlik ve askeri alanda daha güçlü bir şekilde ittifak etmesi gerektiğini söyledi.

ABD’nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Amerikan-Türk Konseyi’nin yıllık konferansı açılış konuşmalarının ardından başladı. Açılış konuşmacılarından Hisarcıklıoğlu, ATC yıllık konferansının Türk-Amerikan ilişkileri açısından önemine değindi.

Türkiye’nin bu yıl G20’ye başkanlık yaptığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, G20’nin iş dünyası kolu olan B20’ye de başkanlık ettiğini kaydetti. Hisarcıkloğlu, B20’nin bu yıl değişen küresel sistemin G20 üyesi ve üyesi olmayan ülkelere etkisine odaklandığını ifade etti.

Ortadoğu’daki sorunların çözülmesi için Türkiye ve ABD’nin daha güçlü bir şekilde ittifak halinde olması gerektiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Ülkelerimiz için bu ortaklığa ihtiyacımız var. Daha iyi bir Ortadoğu için bu ortaklığa ihtiyacımız var. Daha güvenli bir dünya için bu ortaklığa ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Terörizmin her türüne karşı uluslararası koalisyonun sağlanması gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Buna PKK, IŞİD ve diğerleri dahil. Şiddet ve katliamlar sona ermeli” dedi.

Mülteci krizinin doğrudan yaşanan şiddetin bir sorunu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Ürdün ve Lübnan ile birlikte Suriyeli mülteciler krizinden en olumsuz etkilenen ülkelerin başında geldiğini ifade etti. Söz konusu problemin bu günlerde Avrupa için de daha problematik hale geldiğini ancak Avrupa’nın hala hazır görünmediğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu söz konusu problemin ülkelerin birincil öncelikleri olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu yıl 34.sü düzenlenen ATC yıllık konferansına ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile Senatör John McCain’in de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli ismin katılması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.