Herkul.org’dan protesto hazırlığına cevap: Çay türü ikramlarımız her zaman mevcuttur

Herkul.org’dan protesto hazırlığına cevap: Çay türü ikramlarımız her zaman mevcuttur

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetlerinin yayınladığı Herkul.org internet sitesinden Pennsylvania’da eylem düzenlemek isteyen gruba anlamlı bir cevap geldi. Sitenin Herkul Nağme bölümünde ‘Keşke dememek için’ başlığı altında yapılan açıklamada, kapıların herkese açık olduğu vurgulanarak; “Elhamdülillah, çay türü ikramlarımız her zaman mevcuttur.” ifadeleri kullanıldı.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

 

Değerli arkadaşlar,

 

Bugün bazı İnternet sayfalarında, Gezi Parkı’ndan hareketle yapılan eylemlerin bir benzerinin muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ikamet ettiği adreste yapılacağına ve kendisinin de protesto edileceğine dair haberler yayınlandı. Bunun üzerine endişe ve merakla karışık pek çok e-mail ve mesaj aldık.

 

Efendim, hiç merak buyurmayınız. Şimdiye kadar muhterem Hocaefendi’nin huzuruna, başka bir maksatla gelinmeyeceği için, hep sohbet dinlemek ve ilim meclisinden istifade etmek isteyen insanlar geldiler; biz de teşrif edenlere geleneksel misafirperverliğimizin gereği olarak ikramlarda bulunduk. Hazreti Mevlâna’nın yolunda yürüyoruz; dolayısıyla kapımız ve bağrımız herkese açıktır. Elhamdulillah, çay türü ikramlarımız da her zaman mevcuttur.

 

Hakaret etmemek şartıyla düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü bizim de her zaman desteklediğimiz bir haktır. Kanunların çizdiği çerçevede ve gerekiyorsa resmi yetkililerden izinle herkes bu hakkı kullanabilir. Meseleyi kin ve nefret söylemine, kavga ve şiddet zeminine çekebilecek kimselerin muhatabı ise emniyet güçleridir. Bulunduğumuz kasaba da asayiş ve huzuru ile meşhur, emniyet güçlerinin hukuksuzluğa asla taviz vermediği bir yerdir.

 

Dolayısıyla, endişe ve merak edecek bir durum asla söz konusu değildir.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.