Havuzun ‘paralel’ ilan ettiği Mogahed, SETA programına katılıyor

Havuzun ‘paralel’ ilan ettiği Mogahed, SETA programına katılıyor

Akşam gazetesinin geçen hafta birinci sayfadan “Fethullah Gülen’in sınır dışı edilmesini engelleyen Başkan Barack Obama’nın paralel danışmanı” olarak takdim ettiği Mısır asıllı Amerikalı Dalia Mogahed’in hükümete yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu SETA tarafından 19 Mayıs’ta düzenlenecek programa konuşmacı olarak davet edildiği ortaya çıktı.

Mogahed, “Islamophobia in the U.S. and Europe: Policy Implications” (ABD’de ve Avrupa’da İslamofobia: Politika Uygulamaladı) başlıklı SETA panelinde konuşma yapacak.

Hakkında çıkan haberlerle ilgili geçen hafta Yeni Hayat’a konuşan Mogahed, “Benim Beyaz Saray’da bulunduğum dönem 2009-2010 arası dönemi kapsıyor. Kaldı ki o dönemde dahi asla bu tür konular konuşulmazdı” demişti.

Mogahed, Akşam’ın kendisine ilişkin iddianın kaynağı olarak gösterdiği İslamofobik yazılarıyla bilinen Paul Williams’ı tanımadığını, hakkındaki iftiraları sayfalarına taşıyan gazetelerin kendisine hiç bir şekilde ulaşmadığını ve hiçbir grupla ilişkisinin olmadığının altını çizmişti.

Williams’ın 15 Haziran 2010’da kendi web sitesinde yazdığı yazı Akşam tarafından güncel bir demeç olarak sunulmuştu. Williams, ‘White House Muslim Advisor Supports Islamist Gülen Movement’ (Beyaz Saray’ın Müslüman Danışmanı İslamcı Gülen Hareketini Destekliyor) başlıklı yazısında, Gülen Hareketiyle ilgili olumlu kanaatlerinden ötürü Mogahed’e ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Ancak bu bölümü aynen servis eden havuz gazeteleri, Williams’ın aynı yazıdaki şu ifadelerine ise yer vermemeyi tercih etti: “Türkiye’nin ilk İslamcı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’la birlikte, Gülen’in müritleridirler.”

Bu arada Akşam’ın haber kaynağının 6 yıl önce yayınlanmış bir haber olduğunun ortaya çıkmasının ardından, Williams söz konusu yazının Erdoğan ve Gül ile ilgili kısmını çıkararak yeniden servis etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.