Halkın yarısı silah yasasının değiştirilmesini istiyor

Halkın yarısı silah yasasının değiştirilmesini istiyor

ABD’de gün geçmiyor ki bir silahlı saldırı olayı ile haber kanalları günlük yayın akışlarını kesip son dakika gelişmesi ile ekranlara çatışma bölgesinden görüntü geçmesin.

Okullar, sinema salonları veya alış veriş merkezlerine yapılan silahlı baskınlarla her yıl yüzlerce masum insan hayatını kaybediyor.

Senin başından bugüne kadar silahlı baskınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 200’ü geçti. Oregon eyaletinde geçen hafta yaşanan silahlı baskında 9 kişi yaşamını yitirmiş, bu olay yeniden bireylerin silah edinmesi ile ilgili yasanın tartışmaların odağına çekmişti.

Huffington Post ile YouGov adlı şirketin yaptığı son kamuoyu yoklamasına göre Amerikan halkının silah edinmeye yönelik bir kısıtlamanın getirilebileceğine fazla ihtimal vermedikleri görüldü. Ankete göre ABD halkının yüzde 49’u mevcut yasanın değiştirilerek silah edinmeye kısıtlama getirilmesini arzu ediyor. Aynı kamuoyu yoklamasına göre halkın yüzde 30’u kanunun aynı şekilde kalmasını isterken yüzde 13’de mevcut yasanın daha kolaylaştırılmasını savundukları görüldü.

Amerikan halkının yüzde 48’i silahlı baskınların önüne geçilebileceğini savunuyor. Halkın silahlı baskınlara aşina olduğu da yapılan ankette ortaya çıktı. Kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 35’i silahlı baskınların ABD’de hayatın bir gerçeği olduğunu düşünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.